Čeští studenti vzpomenou na Jána Kuciaka. Akce podpoří investigativní žurnalistiku

sobota 19. května 2018 ·

Studenti žurnalistiky na pražské Univerzitě Karlově uctí příští týden v úterý památku slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové. Těla zavražděné dvojice nalezla slovenská policie letos v únoru. Informuje Aktuálně.cz.


Pavla Holcová (plus.google.com)
Akce, která proběhne na Fakultě sociálních věd UK na Smetanově nábřeží, má současně rozšířit povědomí o práci investigativních novinářů v Česku a podpořit České centrum pro investigativní žurnalistiku.

Na benefici vystoupí například jeho zakladatelka Pavla Holcová. Ta s Kuciakem spolupracovala na kauze týkající se působení italské mafie na Slovensku. Článek, který se měl případu věnovat, už ale Kuciak nestihl dokončit.

"Naše fakulta tuto benefici podpořila, jsme rádi, že našim studentkám a studentům není jedno, co se kolem nich děje," řekla pro Aktuálně.cz děkanka Fakulty sociálních věd Alice Němcová Tejkalová.

  Vražda Jána Kuciaka způsobila zemětřesení na slovenské politické scéně a vyvolala pochybnosti o bezpečí novinářů. Kuciak se mimo jiného věnoval rozkrývání aktivit italských podnikatelů na východním Slovensku a jejich vazbám na spolupracovníky bývalého premiéra Roberta Fica.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.