Výsledky národní soutěže digitální gramotnosti žáků

úterý 6. března 2018 ·

Česká společnost pro kybernetiku a informatiku (ČSKI) vyhlásila v říjnu 2017 soutěž pro české školy, které využívají mezinárodní koncept ECDL, s cílem podpořit rozvoj digitální gramotnosti žáků a objektivní přístup pedagogů k hodnocení výsledků ICT vzdělávání. V období od 1. listopadu 2017 do 31. ledna 2018 bylo hodnoceno téměř 40 českých škol a více než 1000 jejich žáků. Kritériem úspěšnosti nebyl jen celkový počet realizovaných zkoušek ECDL a jejich výsledky v daném období, ale také struktura ECDL modulů a zaměření se na aktuální témata, jako je například bezpečné používání informačních technologií, práce s informacemi a základy informatického myšlení a programování.

První místo v soutěži o nejaktivnější školu obsadila Střední průmyslová škola, Obchodní akademie a Jazyková škola Frýdek-Místek, která v období tří měsíců uskutečnila téměř 700 ECDL zkoušek. Nejlepšího umístění dosáhla škola nejen díky vysokému počtu zkoušek, ale také díky mnoha zkouškám z modulu M12 – Bezpečné používání informačních technologií (IT Security). Gratulujeme, práce pedagogů a vedení škol, které dělají pro své žáky více, než musí, si velmi vážíme.

ČSKI se rozhodla vyhlásit vítězku také v předem neohlášené kategorii „Inovativní škola“. V této kategorii zvítězila Střední průmyslová škola Ostrov, jejíž žáci absolvovali nejen vysoký počet běžných ECDL zkoušek, ale také poměrně velký počet zkoušek z modulů M15 – Vyhledávání, vyhodnocování a zpracování informací z internetu (Information Literacy) a M16 – Základy informatického myšlení a programování (Computing). Gratulace patří také této střední škole za příkladné využívání mezinárodního vzdělávacího a certifikačního konceptu ECDL při vzdělávání svých žáků v oblasti digitálních dovedností.

V soutěži o nejvšestrannějšího žáka zvítězil Lukáš Marek ze Střední průmyslové školy Ostrov, nejvšestrannější žačkou byla Lucie Orlová ze Střední školy informačních technologií, s.r.o., Frýdek-Místek. Samozřejmě nejen těmto žákům, ale i jejich školám patří poděkování, neboť dobré výsledky žáků jsou odrazem dobré práce školy. Gratulujeme.

Zdroj: Tisková zpráva ECDL

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.