Architekti ve škole, Matemág i návod, jak na lokální politiky. Známe 12 finalistů ceny Eduína, začíná hlasování veřejnosti.

úterý 6. března 2018 ·

Finalisté ceny Eduína 2017 za inovace ve vzdělávání se nyní ucházejí o přízeň veřejnosti a připravují se na prezentace, které rozhodnou o vítězi v kategorii cena odborné poroty a Eduína ZOOM. Do finále postoupili:


Architekti ve škole - platforma vzdělávající děti od nejútlejšího věku v tématech architektury, urbanismu a prostorového plánování.

Edukativní hra Matemág - příběhová hra ukazující matematiku jako nástroj k překonávání překážek.

Edularp Strom života - interaktivní hra v rolích propojující oblast přírodních věd s hravým objevováním ekologických souvislostí, nácvikem měkkých dovedností a rozvoje spolupráce v kolektivu.

I-Day - projektový den pro studenty gymnázia nabízející exkurze, setkávání, přednášky či workshopy s osobnostmi z praxe, který jim pomáhá při výběru studijního oboru či zaměstnání.

IWalk – Deportační středisko v Uherském Brodě - komentované prohlídky vedené průvodci z řad místních studentů po historických lokalitách spjatých s rasově motivovanou perzekucí obyvatel během druhé světové války.

Můžeš to změnit! - spojení studentů s lokálním politikem do týmu, který vypracuje a připraví k realizaci projekt řešící lokální problém.

Lidé v pohybu - metodická podpora pro pedagogy ilustrující na tématu uprchlictví a migrace, jak pracovat s kontroverzními tématy.

Skryté příběhy - Mobilní hra, která motivuje děti, aby (spolu s rodiči) objevovaly Česko a jeho historii.

Učíme se venku - iniciativa pomáhající učitelům učit venku v přímém spojení s reálným světem.

Učitel naživo - intenzivní výcvik pro budoucí učitele založený na dlouhodobé praxi ve školách, roli učitele coby průvodce a rozvoji osobnosti.

Vzdělávací workshopy z Paměti národa - díky metodám zážitkové pedagogiky a výchovné dramatiky žáci prožívají příběhy pamětníků a hledají paralely současného světa s minulostí.

Zvol si info - osvěta o mediální gramotnosti a kritickém přemýšlení o informacích vedená skupinou studentů Masarykovy univerzity.

Hlasování veřejnosti probíhá do 25. 3. na adrese www.eduina.cz.

Závěrečné klání se uskuteční 27. března ve formátu TED Talks - krátkých akčních pětiminutových prezentací. Šest z dvanácti finalistů soutěží i v nově zavedené kategorii Eduína Zoom určené projektům podporujícím podnikavost mladých lidí.

David Greger, ředitel Ústav výzkumu a rozvoje vzdělávání PedF UK a člen poroty, řekl: "Být členem poroty Eduíny přináší radost a naději! V době politicky ne příliš optimistické se setkáváte s projekty, za kterými stojí zapálení jednotlivci či skupiny studentů, učitelů a dalších aktivních profesionálů, kteří mění naší společnost k lepšímu a kteří pochopili, že vzdělá(vá)ní je klíčem ke změně."

Zdroj: Tisková zpráva EDUin

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.