Nenávist kvůli dětskému obrázku černocha. Chomutovské pedagožce chodí vulgární a výhrůžné maily

pátek 23. března 2018 ·

Z nevinného školního zadání se stal hon na čarodějnice. Když učitelka chomutovské školy ve Školní ulici uložila prvňákům, aby nakreslili kamaráda, netušila, co z toho vzejde. Jeden z chlapců nakreslil černocha, Asiatku a bělošku, čehož se chopil dezinformační web Aeronet a vydal článek o údajné nebezpečné indoktrinaci nejmladších žáků multikulturalismem. Podnět mu zaslal strýc prvňáčka. Vzbouřené diskuse pod sdíleným článkem a především pak nepřátelské reakce z řad veřejnosti školu dovedly k tomu, že podala trestní oznámení. Informuje Deník.cz.


„V úterý jsem podala trestní oznámení na neznámého pachatele,“ potvrdila ředitelka školy Vlasta Marková. „K mailům, jež přišly, bych se nerada vyjadřovala, je to nepříjemné. Děsí mě, že se lidé na sítích, a nejen tam, vyjadřují, aniž by znali souvislosti,“ doplnila.

Co se vlastně stalo? V pátek zveřejnil Aeronet článek, kde tvrdí, že učitelka dětem zadala, aby nakreslily děti cizí rasy. „Učitelka zaúkolovala prvňáčky kreslením multikulťáků, indoktrinace nejzranitelnějších malých dětí probíhá v ČR zběsilým tempem,“ píše server.

Vše odstartoval dopis, který redakci poslal strýc prvňáčka podepsaný jako Vlastimil... Vlastimil v dopise dále rozvíjel myšlenku, zda se příště dočkáme propagandy islámské ideologie.

Zvlášť ostře se vyjadřovali pisatelé v mailech, které poslali přímo do školy. Podle ředitelky byly vulgární až vyhrožující a v učitelce, kterou napadaly, vzbudily strach. „Přitom jediné, co bylo v článku skutečně pravdivé, je jen jméno učitelky,“ poznamenala ředitelka Marková. „Tématem na hodině bylo kamarádství, protože nezáleží na tom, jak kamarád vypadá, ale jaký je. Zadání znělo: nakresli kamaráda, ať je malý, velký, bílý nebo zelený. Všichni jsou si rovni,“ doplnila ředitelka.

Celý text naleznete zde

7 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
23. března 2018 v 8:41  

Nezačíná to nějak bujet? Výhružky dětem na školní fotce, novorozeňatům apod. Pan Střízlivý praví "pár blbců se najde všude". Co se ale stane když už to není pár blbců, ale většina národa? Pomohla by léčba šokem, otevřít hranice a vpustit sem tak milion různobarevných uprchlíků, pěkně by se to promíchalo a czechia by se konečně probudila ze sněhurkovského spánku do jednadvacátého století?

tyrjir řekl(a)...
23. března 2018 v 9:50  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
23. března 2018 v 9:51  

Nejde tu o žádnou indoktrinaci multikulturalismem u dětí v první třídě:

„Tématem na hodině bylo kamarádství, protože nezáleží na tom, jak kamarád vypadá, ale jaký je. Zadání znělo: nakresli kamaráda, ať je malý, velký, bílý nebo zelený. Všichni jsou si rovni,“ doplnila ředitelka.

Tím bílým nebo zeleným kamarádem, myslím, ta paní učitelka v první třídě základní školy mínila třeba vodníka z Rusalky nebo Marťany. :)))

tyrjir řekl(a)...
23. března 2018 v 10:07  

Pokud ta škola dostala v reakci na výše uvedené zadání výhrůžné emaily, je na místě jak to trestní oznámení, tak i zamyšlení nad způsobem práce s nejmenšími dětmi.

J.Týř

tyrjir řekl(a)...
23. března 2018 v 11:55  



Pan Střízlivý praví "pár blbců se najde všude". Co se ale stane když už to není pár blbců, ale většina národa? Pomohla by léčba šokem, otevřít hranice a vpustit sem tak milion různobarevných uprchlíků, pěkně by se to promíchalo a czechia by se konečně probudila ze sněhurkovského spánku do jednadvacátého století?

Napsal 23. března 2018 v 8:41 hod. anonymní nick Tajný učitel v České škole v diskusi ke článku "Nenávist kvůli dětskému obrázku černocha. Chomutovské pedagožce chodí vulgární a výhrůžné maily"

Pane Komárku, mnoho čtenářů České školy už vás vícekrát vyzývalo, abyste v České škole netoleroval nenávistně urážlivé projevy tzv. multikulturalistů k národu. I tento hrubě urážlivý nenávistný komentář Tajného učitele jste opět nechal bez povšimnutí.

Není to, pane Komárku poprvé, že na stránkách České školy jako její šéfredaktor, necháváte bez komentáře takovéto nenávistné projevy, urážky národa, a jinde zase urážky ústavních činitelů, učitelů a ředitelů škol. Navíc se jich, domnívám se, některými svými články sám přímo nebo nepřímo dopouštíte*. Dovoluji si Vás a Vaším prostřednictvím také nakladatelství znovu Albatros vyzvat, abyste se v budoucnosti takového jednání zdrželi.

"Z posledního týdne viz třeba
http://www.ceskaskola.cz/2018/03/michal-komarek-skolstvi-podle-babise-co.html
http://www.ceskaskola.cz/2018/03/prezident-zeman-prijal-finalisty-ankety.html

J.Týř



Tajný Učitel řekl(a)...
23. března 2018 v 12:29  

Pane tyrjir, co kdybyste se zdržel nenávistných a urážlivých projevů na adresu redaktora a jiných diskutujících? Já nemohu za to, že se (nejen) verbální útoky proti dětem jiné rasy v hnědnoucí kotlince množí. Za to mohou blahoslavení voliči spd, čsssssssd, zemanovi a podobných karikatur.

Pavel Kraus řekl(a)...
23. března 2018 v 19:39  

Nechápu ten povyk kvůli tomu, že jedna učitelka fandí Bohemce. Zelená! Bílá!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.