Nejoblíbenějším učitelem se stal David Turek z České Kamenice

pátek 23. března 2018 ·

Titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku získal učitel hudební výchovy, češtiny a angličtiny David Turek ze Základní školy T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice na Děčínsku. Tradiční anketu potřetí za sebou vyhrál muž. Turek na trůnu vystřídal Lukáše Lise ze základní školy Soběslav. Stal se 15. mužem, který za posledních 25 let anketu Zlatého Ámose vyhrál. Informuje ČTK.


U dětí zvítězila učitelka chemie Lucie Bakalová z Gymnázia Ladislava Jaroše v Holešově na Koměřížsku, která získala korunu Dětského Ámose. Partneři ankety ji zároveň vyhlásili nejlepší učitelkou chemie. Ámosem sympaťákem v hlasování na internetu se stala Helena Lísková ze Základní školy (ZŠ) Ladova v Litoměřicích.

Z celkem 66 nominací, které letos školáci navrhli, do finále postoupilo šest učitelů. O vítězi se v bouřlivé atmosféře rozhodovalo ve čtyřech finálových disciplínách. Všichni museli v jedné minutě představit svou školu, připravit si hlášení do místního rozhlasu o návštěvě Jana Ámose Komenského, publikum něco naučit a ve volné disciplíně prokázat souhru se svými žáky.

Tradiční anketa Zlatý Ámos se vyhlašovala letos po pětadvacáté. Všichni vítězové budou slavnostně korunováni v sobotu na Galavečeru ankety Zlatý Ámos a Kantorském bále v hotelu Ambassador-Zlatá Husa v Praze při příležitosti Dne učitelů.

Celý text naleznete zde
Tiskovou zprávu MŠMT naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.