Politilog: Kauzu sportovních dotací může ministryně těžko ustát

úterý 9. května 2017 ·

„Soustřeďuji se na fungování resortu a úspěšné dokončení aktuálních témat, například kariérního řádu,“ odpověděla Valachová na dotazy HN, zda bude mít policejní razie na ministerstvu školství nějaký dopad na její politickou kariéru. Hnutí ANO však středeční zásah na ministerstvu školství kvůli rozdělování dotací na sport už využívá v koaliční roztržce. Předseda hnutí Andrej Babiš Valachovou označil za loutku pod vlivem Karla Březiny (ČSSD), který v resortu školství působil jako poradce ministryně a je rovněž blízký přítel premiéra Bohuslava Sobotky.

Kateřina Valachová (twitter.com)
„Hnutí ANO to nepochybně využije v kampani. Valachová nese politickou zodpovědnost a sociálním demokratům to v předvolební kampani může uškodit. Zatím stojí trochu stranou, ale těžko to ministryně může ustát,“ míní politolog Josef Mlejnek s tím, že se určitě objeví požadavky na její odvolání.

Pokud by Valachová krizi neustála, byla by to podle politologa Josefa Mlejnka pro ČSSD špatná zpráva. „Valachová působila jako potenciálně přitažlivá politická tvář. Pokud někdo mohl přivést sociální demokracii voliče, byla to ona. Když to nevyjde, bude to, jako když fotbalové mužstvo ztratí jednoho z nejlepších hráčů,“ míní Mlejnek.


Celý text naleznete v dnešnívydání Hospodářských novin

4 komentářů:

Unknown řekl(a)...
9. května 2017 v 8:30  

Za své nejbližší podřízené nese plnou politickou odpovědnost ministr.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
9. května 2017 v 10:28  

A když je to husopaska, tak obzvláště.....

Simona CARCY řekl(a)...
9. května 2017 v 10:41  

To jste si Nutzi, mohl odpustit. Komárku, cenzura se vám zadrhává!

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
9. května 2017 v 10:41  

Cenzura funguje jenom když se to hodí...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.