Chceme pomáhat. Tisíce mladých lidí včetně Čechů se hlásí do Evropského sboru solidarity

pondělí 8. května 2017 ·

Do Evropského sboru solidarity, jehož spuštění připravuje Evropská komise, se přihlásily už tisíce mladých lidí. V jeho rámci budou moci lidé do třiceti let vyrazit pomáhat jako dobrovolníci, například dětem ve vyloučených oblastech či uprchlíkům na evropských hranicích, nebo získat pracovní stáž. Projekt jim tak může podle Evropské komise pomoci získat pracovní zkušenosti. To by zároveň mohlo snížit vysokou nezaměstnanost, která mladé lidi v řadě evropských zemí trápí. Informuje server Aktuálně.cz.


Záměr Evropské komise vytvořit Evropský sbor solidarity oznámil její předseda Jean-Claude Juncker loni v září. Spuštěn by měl být v nejbližších měsících.

"Evropský sbor solidarity vytvoří příležitosti pro mladé lidi, kteří mají zájem významně přispět společnosti a ukázat solidaritu, což je právě to, co svět i naše Evropská unie potřebuje víc než kdy jindy," řekl Juncker.

Juncker chce, aby se do sboru do roku 2020 zapojilo 100 tisíc Evropanů. A tohle přání se mu může splnit. Od prosince se do databáze podle údajů Evropské komise zaregistrovalo 27 600 lidí.

Sbor se přitom zatím teprve připravuje. Určen je mladým lidem mezi 17 a 30 lety. Ti v jeho rámci můžou odjet pomáhat se zvládáním uprchlické krize na evropských hranicích nebo s odstraňováním následků po loňské sérii zemětřesení v Itálii. Zapojit se můžou i do výuky sociálně slabých dětí ve vyloučených lokalitách.


Celý text naleznete zde

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...
8. května 2017 v 7:54  

prostě hnus,místo abychom lidem vytvořili důstojný život uděláme z nich socky a budem jim organizovat charitu

Jiri Janecek řekl(a)...
8. května 2017 v 8:06  

No, proč ne... Ještě by kdyžtak mohli rozebrat nějakou stavbu mládeže a znovu postavit.
Otázka je, jestli ty tisíce na celou Evropu budou mít na tu nezaměstnantost nějaký vliv. Možná by bylo dobré sledovat dřív než to zane, kolik těch mladých lidí najde uplatnění ve strukturách EU...

---
Cílem internetového portálu Česká škola je přinášet komplexní informace o aktuální situaci v českém školském a vzdělávacím systému a být důležitým místem pro diskuse o jeho problémech a perspektivách.

Unknown řekl(a)...
8. května 2017 v 9:25  

portál česká škola je poslední dobou nevím co,ale se škostvím to přestává mít cokoliv společného,to je snůška sluníčkových blábolů

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
8. května 2017 v 10:09  

Komárkovi listy...

Unknown řekl(a)...
8. května 2017 v 12:30  

Taková "dětská" křížová výprava první poloviny 21. století. Myšlenka velká a výsledek nulový.

RP řekl(a)...
8. května 2017 v 14:08  

Kteří mladí lidé u nás nemůžou sehnat práci? Při naší nejnižší nezaměstnanosti v EU?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.