Student z Ivančic se od sedmnácti věnuje výzkumu nádorových onemocnění. Má ocenění z Pekingu i od Učené společnosti ČR.

neděle 8. ledna 2017 ·

„Bylo to dost náročné období. Pozorováním jsem strávil prázdniny, pak jsem chodil ze školy rovnou do laboratoře, na trénink, v deset jsem byl doma a do dvou ráno jsem psal. V šest jsem vstal a zase šel do školy. Ke konci jsem probděl i pár nocí. Maturita pak proti tomu byla úplná brnkačka,“ popisuje student biochemie Marek Feith, jak se na střední škole začal věnovat výzkumu nádorů hlavy a krku. Jeho portrét přináší server iDNES.cz.


Marek Feith (muni.cz)
Nyní, po třech letech od začátku projektu, v rámci kterého mohl pracovat v laboratořích Masarykovy univerzity, se může pochlubit třeba zlatem z mezinárodní soutěže The Beijing Youth Science Creation Competition. V Pekingu se o přízeň porotců ucházelo 450 středoškolských projektů.

Zlato z Pekingu přineslo mladému vědci i další benefit – přístup do projektu Talentovaní studenti. Unikátní program financovaný krajem zaštítěný Jihomoravským centrem pro mezinárodní mobilitu je určený pro výjimečné studenty, vítěze mezinárodních soutěží nebo ty, kteří projdou sítem přes Pedagogickopsychologickou poradnu.

„Snažíme se nadané studenty podchytit, hýčkat si je a pomáhat jim s rozvojem jejich talentu. Nabízíme jim řadu společných setkání, školení i přednášek, na sebevzdělávání každý ročně získá 30 tisíc korun...,“ popisuje Lucie Karmová, která o nadané studenty pečuje.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.