Pražská konference o Efektivním altruismu se bude zabývat tématem „Jak mohou světu pomoci studenti“. Vystoupí i bývalá manažerka Nadace Billa a Melindy Gatesových.

čtvrtek 17. listopadu 2016 ·

Efektivní altruismus je filosofie a sociální hnutí s cílem co nejefektivněji zlepšovat svět pomocí zdravého rozumu a vědeckého myšlení. Cílem konference je seznámit Českou veřejnost s myšlenkou efektivního altruismu a sjednotit síly podobně smýšlejících lidí.

Úvodní přednášku v češtině s popisem této filosofie a popisem základních předpokladů a argumentů nabídne Radim Lacina, student filosofie a lingvistiky na St Hugh's College na University of Oxford a spoluzakladatel Spolku pro efektivní altruismus v České republice.

Ollie Base (eagxprague.org)
Přednášku na téma „Jak mohou světu pomoci studenti“ nabídne Ollie Base, který pracuje pro Students for High-Impact Charity (SHIC), což je globální síť studentských klubů, jejímž cílem je zkoumání toho, jak mohou studenti co nejvíce ovlivnit společnost. Jejich program se zaměřuje speciálně na roli, kterou budou věda, technologie, inženýrství a matematika hrát v budoucím mezinárodním vývoji. Ve své přednášce představí vizi SHIC a způsoby, jak mohou studenti pomoci světu.

Ollie Base je student filosofie a psychologie v Kolíně nad Rýnem. Poslední rok předsedal Effective Altruism Society Warwick a právě zakládá místní organizaci v Kolíně. Ollie byl člen týmu, který zkompiloval program SHIC a tomuto projektu dále na dálku přispívá.

Efektivní pomoc nejpotřebnějším. S problematikou výběru a implementace efektivních intervencí pro pomoc nejpotřebnějším seznámí účastníky konference Alix Zwane, expertka na veřejné zdraví, která v minulosti pracovala i ve skupině pro globální rozvoj v Nadaci Billa a Melindy Gates, kde vedla vývoj strategií pro tým Water, Sanitation, and Hygiene. Uzávěrka přihlášek na konferenci je 26.11.


Více informací naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
17. listopadu 2016 v 21:26  

No jednoduše. Když se budou dobře vzdělávat a poctivě pracovat. Pokud ne, bude muset někdo pomoct jim.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.