Přečtěte si: Sobotka vyhodí Chládka. Ministrovi zlomila vaz šikana podřízených

čtvrtek 28. května 2015 ·

Premiér Bohuslav Sobotka navrhne odvolání ministra školství Marcela Chládka. Za jeho vynuceným odchodem je jeho nevhodné chování k podřízeným, o čemž informovala MF DNES. „Přestal splňovat přísné nároky, které spojuji s tím, když sociální demokrat vykonává vysokou ústavní funkci člena vlády,“ uvedl premiér.


Z článku Josefa Kopeckého a Pavly Kubištové v iDNES.cz vybíráme:

„Nechci, aby zveřejněnými podezřeními vůči chování ministra Chládka a diskusí o nich bylo jakkoliv zatíženo fungování ministerstva školství a práce sociální demokracie ve vládě. V nejbližších dnech proto navrhnu odvolání Marcela Chládka z funkce ministra školství a budu se zabývat výběrem jeho nástupce za ČSSD,“ sdělil iDNES.cz předseda vlády.(...)

Chládek na dotaz iDNES.cz k jednání se Sobotkou nepřiznal, že ve vládě končí. Tvrdil, že šlo o běžné jednání o rozpočtu a odchody lidí z ministerstva bagatelizoval. „Jednali jsme s panem premiérem ohledně rozpočtu,“ řekl iDNES.cz. Připustil, že se bavili i o náměstcích. Chládek prohlásil, že další jednání bude mít s premiérem v pátek a další do čtrnácti dnů. Premiér se už ale rozhodl jinak.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.