„Woooow“ ozývalo se z publika

úterý 31. března 2015 ·

Corinth se svou vzdělávací pomůckou získal evropské ocenění za nejlepší aplikaci.


Nestává se často, aby učebnice a školní pomůcky vzbuzovaly tolik nadšení pro návrat do školních lavic. Inovativní vzdělávací aplikaci od Corinthu se to však daří. Český vydavatel interaktivních vzdělávacích pomůcek zvítězil v prestižní soutěži European AppCup, v rámci které Microsoft ocenil největší inovace na poli technologického vývoje pro Windows a Windows Phone.

Mladá česká firma uspěla v kategorii B2B se svou 3D aplikací Corinth Classroom, a to v konkurenci start-upů i zkušených firem z 27 evropských zemí. Finále, které se konalo v bruselské pobočce Microsoftu, se účastnily týmy ze Španělska, Litvy, Švýcarska, Německa, Lucemburska či Ruska. Soutěž proběhla v rámci IAMCP Europe Summitu, největšího evropského setkání partnerské asociace Microsoftu IAMCP (The International Association of Microsoft Channel Partners).

„Těší nás, že můžeme být součástí bohatého ekosytému Microsoftu. Nadšení učitelů a studentů z našich aplikací nás motivuje jít stále dál ve snaze inovovat publikační technologie tak, aby odpovídaly výuce potřebné v 21. století,“ řekl po předávání cen v Bruselu šéf vzdělávací komunity Martin Bukáček, Corinth.

Naší dlouhodobou misí je podporovat mladé start-upy, vývojáře a malé firmy, aby rostly a dokázali naplno využít svůj potenciál. AppCup je úžasná příležitost, jak všechny mladé evropské inovátory ocenit a motivovat je k další inovaci,“ doplňuje Irena Brifordová, ředitelka pro oblast školství, Microsoft.

Úspěšný Corinth sbírá se svými aplikacemi ohlasy po celém světě. Jejich aplikace znají děti a učitelé od Silicon Valley, přes Latinskou Ameriku, Evropu až po Asii. Již půl roku od zahájení prodeje Corinth Classroom a rok od vydání beta verze si aplikaci stáhli uživatelé ze 109 zemí po celém světě. Na prestižních konferencích a veletrzích jako Bett London nebo Geff Dubai s nimi svá zařízení obohacují hardwaroví giganti jako Dell, zSpace, ActionTek nebo Sharp.



O vítězné aplikaci Corinth Classroom

Digitální výuková pomůcka Corinth Classroom propojuje integraci do MS Office, 3D vizualizaci, augmentovanou realitu a 3D tisk. Pomůcka je výsledkem spolupráce s učiteli, studenty, experty na vzdělávání a špičkovými univerzitami, jako jsou kalifornský Stanford nebo Karlova univerzita.

O společnosti Corinth

Corinth je vydavatel špičkového e-learningového obsahu, nastavující trendy ve vývoji pokročilých publikačních technologií. Česká firma se zastoupením v kalifornském Silicon Valley patří mezi hlavní partnery Microsoftu a Dellu ve vzdělávání. V roce 2013 a 2014 se dostala mezi finalisty soutěže Microsoft Partner of the Year Awards.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.

3 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
31. března 2015 v 10:15  

Obavam se, ze jsem ze zpravy moc nepochopil, co aplikace Classroom dela. Krome toho propojovani integrace... Ale pod tim si zase nedokazu predstavit, co to je...

Milan Keršláger řekl(a)...
31. března 2015 v 21:32  

Účelem článku není abyste to pochopil, ale abyste to koupil :-) Obávám se, že to Wooow bohužel nedělali reální učitelé :-(

Nicka Pytlik řekl(a)...
1. dubna 2015 v 11:02  

„Woooow“ ozývalo se z publika

Toto zvukomalebné slůvko obdivu jsem vždycky našim americkým kolegům záviděl. Kam se hrabe naše prosté 'týýý-vogo'...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.