Česká školní inspekce diskutuje s řediteli škol v jednotlivých krajích

úterý 31. března 2015 ·

S cílem představit vedoucím pracovníkům škol a školských zařízení nové metody, postupy a nástroje pro hodnocení, které jsou vyvinuty či průběžně vyvíjeny v rámci projektu Národní systém inspekčního hodnocení vzdělávací soustavy v České republice (NIQES), pořádá Česká školní inspekce již od roku 2012 zpravidla dvakrát ročně setkávání s vedoucími pracovníky škol v jednotlivých krajích.


Obsahem setkání jsou prezentace aktuálního stavu vývoje jednotlivých metod, postupů a nástrojů pro hodnocení vzdělávání a jeho kvality, komentáře k jednotlivým informačním systémům, jako je InspIS DATA (systém pro sběr a vyhodnocování inspekčních dat), InspIS ŠVP (systém pro práci se školními vzdělávacími programy), InspIS PORTÁL (platforma pro veřejnou prezentaci školy) nebo InspIS SET (inspekční systém elektronického testování), prezentace nabídek vzdělávacích programů České školní inspekce pro pedagogy zaměřených na práci s těmito informačními systémy, ukázka postupu prací na návrhu kritérií pro hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání včetně modelu tzv. kvalitní školy, s akcentem na možnost využívat tato kritéria v rámci procesu vlastního hodnocení školy, komentáře k připravovaným metodikám a formulářům pro hodnocení míry podpory a dosažené úrovně ve čtenářské, jazykové, sociální, matematické, přírodovědné a informační gramotnosti nebo komentáře k pojetí procesu hodnocení výsledků vzdělávání prostřednictvím elektronického testování a k využitelnosti výsledků testování v rámci další práce školy. Vedoucím pracovníkům škol jsou představovány možnosti využití vyvíjených metod, postupů a nástrojů v přímé činnosti jednotlivých škol a vybrané parametry těchto nástrojů jsou s účastníky těchto regionálních setkání konzultovány, tak, aby mohlo průběžně docházet k úpravám jednotlivých nástrojů s cílem maximalizovat jejich využitelnost a užitek přímo ve školách.

V rámci jednoho kola regionálních informačních setkání se zástupci České školní inspekce setkají s cca 1500 - 2000 vedoucími pracovníky škol.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.