Přečtěte si: Školáci se učí s tablety v ruce

neděle 11. května 2014 ·

Za pomoci té nejmodernější techniky se již druhé pololetí učí děti v škole v Sobíňově u Ždírce nad Doubravou.


Z článku Štěpánky Saadouni v Deník.cz vybíráme:

„V pondělí 3. března, když jsme končili komunitní kruh, nám paní učitelka Jana řekla, že pro nás mají s paní ředitelkou veliké překvapení – a my jsme už asi tušili, o co půjde! Ano, paní učitelka přinesla z ředitelny tablety! Všichni jsme z nich byli hrozně nadšeni. Zatím je budou používat jen páťáci, protože jich je 6 + 1 pro paní učitelku. Ale paní ředitelka říkala, že příští rok to vymyslí tak, aby je měli páťáci i čtvrťáci! Ve čtvrtek o hodině informatiky jsme konečně měli možnost s nimi pracovat. Naučili jsme se tablet ovládat, což je velmi snadné, a postahovali jsme si i některé výukové aplikace – angličtinu, český jazyk, matematiku a podobně. Příští rok v září nám budou tablety nahrazovat i učebnice vlastivědy a přírodovědy – škoda jen, že my páťáci tady už nebudeme," pochlubili se novým učebním systémem sobíňovští školáci.

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
12. května 2014 v 0:21  

Za pomoci té nejmodernější techniky se již druhé pololetí učí děti v základní škole...
V pondělí 3. března... veliké překvapení... paní učitelka přinesla z ředitelny tablety!


?????

a postahovali jsme si i některé výukové aplikace... pochlubili se novým učebním systémem sobíňovští školáci

Kdežpak školáci, Zbyňda Klusoňů z pětky!
Tady už chybí jen, aby si chlapec zavýskl, jak se mu pěkně zvýšila konkurenceschopnost pro 21. století.

Dívaje se na ilustrační foto přemítám, kde si asi tak děti půjčili dalších sedm tabletů, a vybavuje se mi prvomájový alegorický vůz s dojnicí, která splnila pětiletku za čtyři roky, protože měla vemeno s pěti struky. Nebo spíš, je to fotka ze Sobíňova?

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
12. května 2014 v 20:02  

Tak my jsme ty tablety od daňových poplatníků evropské unie moc chtěli, ale ozvala se nám jenom jedna školitelskotabletí firma. Když jsme jim položili záludnou otázku na téma jejich školení, která pro nás přichystali, tak jsme se dozvěděli, že projekt nepodají, neboť nesplňují podmínku pro počet jimi zlanařených škol. Tak nevím, holky a kluci, jak my k těm tablotošům přijdem. A tak jsme se těšili. To mi věřte...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.