CERMAT: Žáci mají možnost nechat si zaslat některé dokumenty s výsledky zkoušek e-mailem

pátek 9. května 2014 ·

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání přichází v letošním roce s novinkou, která maturantům umožní nechat si zaslat e-mailem vybraný dokument s výsledkem zkoušky společné části.

„Portál byl připraven s cílem předat žákovi jednoduše a efektivně dokument, týkající se jeho výsledku a umožní mu kromě jiného i rychlé a relevantní rozhodnutí o smysluplnosti případné žádosti o přezkoumání výsledků. Očekáváme, že se tak mohou alespoň částečně eliminovat žádosti o dokumenty, které směřují na ředitele škol.“ říká ředitel Centra Jiří Zíka.

Portál je založen na principu jednoznačné registrace a autentizace žáka a jeho následném souhlasu se zasláním příslušných výsledkových dokumentů na e-mailovou adresu. Autentizace probíhá pomocí tzv. Autentizačního kódu VPŽ. Ten je uveden na výpisu z přihlášky k maturitní zkoušce, který každý žák obdržel od ředitele školy v prosinci loňského roku.

Přes výsledkový portál dává žák souhlas s odesláním následujících dokumentů:

  • Výpis výsledků didaktického testu žáka - od 16. května 2014;
  • Opravený záznamový arch didaktického testu žáka – od 16. do 23. května;
  • Záznam o hodnocení písemné práce z cizího jazyka - nejdříve v den zahájení ústních zkoušek třídy příslušného žáka;
  • Protokol o výsledcích společné části maturitní zkoušky žáka - od 16. června 2014.

Záznam o hodnocení písemné práce z českého jazyka a literatury se prostřednictvím portálu nezasílá. Písemné práce z českého jazyka jsou hodnoceny hodnotiteli jmenovanými ředitelem školy. Hodnocení ústních zkoušek společné části, které se rovněž hodnotí přímo ve škole, se přes portál rovněž neodesílá.

Jednotlivé výsledkové dokumenty budou žákům odeslány až poté, co budou zpřístupněny ředitelům škol. Výsledkový portál žáka nezastupuje právním rámcem maturitní zkoušky definované postupy ředitele školy při informování žáků o výsledcích.

„Hlavním přínosem portálu je možnost nechat si zaslat i „ohodnocený“ záznamový arch didaktického testu.“ uvádí ředitel Centra jednu z nejvýznamnějších výhod výsledkového portálu. Pomocí tohoto dokumentu si maturant může ověřit, že mu byl didaktický test ohodnocen správně, a že počet bodů uvedený na výpisu výsledků didaktického testu žáka odpovídá hodnocení otevřených i uzavřených úloh.

Výsledkový portál žáka se nachází na adrese https://vpz.cermat.cz/Info/Uvod.aspx a žáci se na něm mají možnost registrovat a poskytovat souhlasy se zasláním dokumentů s výsledky od 7. května 2014.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.