Jan Wagner: Jiří Nantl, persona non grata českého školství

středa 18. dubna 2012 ·

Jediným řešením pro zastavení destrukce českého školství je očištění vedení ministerstva školství a jeho přímo řízených organizací od metod, záměrů a osob jakkoli spojených s hyperaktivním psychopatem Josefem Dobešem a stranou Věci Veřejné. Jiří Nantl, dosavadní náměstek pro legislativu, patří k aktivním Dobešovým mužům a je třeba důrazně odmítnout jakékoli úvahy o jeho instalaci do ministerské funkce.

Rozpad strany Věci Veřejné a jejího poslaneckého klubu je pro premiéra šancí pro okamžité jmenování nového ministra školství, který nebude jakkoli spojen s Josefem Dobešem a stranou Věci Veřejné. Dobeš a jeho lidé, ať už jde o 1. náměstka Ladislava Němce, náměstka Jiřího Nantla či šéfa kabinetu Martina Krejzu, musí být okamžitě od řízení rezortu odstřiženi, protože stále zajišťují procesy destruující celý rezort. Příkladem může být pokračující práce na revizi RVP ZŠ, kdy byly v pondělí 16. dubna zveřejněny pozvánky na veřejné oborové semináře pořádané od 23. do 26. dubna. Tento postup snad nepotřebuje komentáře.

Radikální zásah vyžaduje také oblast operačních programů, kde pokračuje snaha o tunelování v řadě Individuálních projektů národních, a samozřejmě dodnes není vyjasněn osud skutečného financování z Bruselu. Musíme se smířit s tím, že z více než třiceti Dobešem připravených Individuálních projektů národních jich většina skončí v koši a zbývající miliardy školství nevyčerpá. Je ale třeba zabránit pohrobkům Věcí Veřejných aby na těchto projektech nadále jakkoli parazitovali.

Řada signálů svědčí o snaze bývalé místopředsedkyně Věcí Veřejných Karoliny Peake, která včera stranu a poslanecký klub Věcí Veřejných opustila, prosazovat právě Jiřího Nantla do funkce ministra školství. Tím by se její nově etablovaná politická platforma dostala snadno ke kontrole desítek miliard z ESF a ke zdrojům pro vlastní financování. Premiér by ale, pokud mu skutečně jde o osud vzdělávání v této zemi, na tento průhledný handl přistoupit neměl.

Do podpory Jiřího Nantla se zapojila i matka Karoliny Peake novinářka Radka Kvačková, která s ním 10. dubna zveřejnila servilní rozhovor v Lidových novinách. Web ČESKÁ POZICE pak upozornil na aktivity manžela Karoliny Peake v článku Martina Rychlíka Karolína a Charles Peakovi rozjeli vzdělávací firmu. Obavy jsou tedy na místě, školství nájezd dalších loupeživých hord nepřežije.

20 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 6:42  

Bohužel, Natl je i muž tzv. "platformy VV" a pana Nečase. Je to prostě a jednoduše propletená parta.Je to pokračování politiky Dobeše, ale jinými, totiž násilnými prostředky. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 8:16  

Pan Wagner zapomněl dopsat, že ideálním kandidátem na ministra by byl on sám, případně možná ještě pan Feřtek.

Janek Wagner řekl(a)...
18. dubna 2012 v 8:26  

Nezapomněl, protože o práci na MŠMT zájem nemám, myslím, že pan Feřtek také ne.

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 8:48  

Přesný popis situace.

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 9:00  

Jaroslav Škárka: Chystá Vít Bárta s prezidentem Klausem novou stranu?

http://www.vasevec.cz/vip-blogy/jaroslav-skarka-chysta-vit-barta-s-prezidentem-klausem-novou-stranu

10.4.2012 09:51

Voliči pozor, „veverky“ se chystají převlíkat kožíšek. Myslíte si, že v úterý padne vláda? Já tomu dávám asi tak velkou pravděpodobnost, jako že u nás v červenci nasněží. Věci veřejné mají preference 1,4% a své voliče ztrácejí i ODS a TOP 09. Členové koalice by byli blázni, pokud by šli do předčasných voleb. A pro „veverky“ by to bylo naprosto smrtelné, vždyť musí ještě vracet investorům jejich peníze...

Proto si myslím, že zažijeme další hezké divadlo. Divadlo s názvem „Řízené štěpení veverek“. Vedení strany (tak, jak to udělalo minulý týden Grémium VV) vyzve ministry k odchodu z vlády, ti ale neposlechnou. Křídlo kolem Tomáše Jarolíma, Radka Johna a Víta Bárty bude mluvit o tom, jak tito ministři zradili. Jarolím už vyzval stranu, aby vyloučila nerezignujícího ministra dopravy Pavla Dobeše. Jistě se divíte, proč nevyzval také k vyloučení nerezignující Karolínu Peake. Přece proto, že se teď „veverky“ rozštěpí na ty, které podrží vládu a na ty, které chtějí odejít.

Co mě ale překvapuje nejvíc, jsou naivní komentáře politologů o tom, že je ve VV rozkol. Věci veřejné se neštěpí, hrají jen domluvenou hru Víta Bárty (tento plán už byl ve VV v době, kdy jsem tam já působil). Část lidí tak kvůli dalšímu tunelování zakázek musí ve vládě zůstat a vládu držet a část lidí bude křičet kvůli snaze o zvýšení voličských preferencí po odchodu z vlády. A do toho odchod - neodchod Josefa Dobeše z VV. Toho Josefa Dobeše, který byl a je Bártovou pravou rukou a ví na něj téměř vše. Dobeše by Bárta nikdy nepustil. Proto jde nejspíš o další domluvenou hru. Josef Dobeš se spojí s Václavem Klausem, a buď vytvoří nějaký společný projekt – stranu, nebo se přidají k některému stávajícímu subjektu, ať už k Janě Bobošíkové nebo k Miloši Zemanovi. A vše proběhne s tichým vědomím Víta Bárty.

Jaký bude tedy další scénář kabaretního působení „veverek“ v Parlamentu? Jejich loutkové vedení vydá v úterý zase nějaké silácké prohlášení, že se musí splnit jejich podmínky, ale že boj proti korupci a reformy jsou důležité, tak že podmínečně ve vládě zůstanou. Tím získají čas. V rámci strany ale vznikne rozkol. Klíčoví lidé Karolína Peake a Pavel Dobeš (u něj jediného bych snad věřil tomu, že nechce být ovládaný Bártou a bouří se) zůstanou ve vládě a k nim se přidá dalších zhruba sedm poslanců, aby koalice měla stále většinu ve Sněmovně. John, Jarolím, Bárta a další budou volat po odchodu, budou napadat ministra financí Kalouska a tvrdit, že ve vládě už nejsou, ale nemohou nic dělat, protože nemají dostatek hlasů.

A mezitím se Josef Dobeš bude snažit, aby se zapomnělo na jeho neúspěchy na ministerstvu školství, a začne se zviditelňovat v odlesku slunce našeho největšího Václava Klause. Máme se na co těšit. Neskákejme, prosím, na tuto hru převlékání kožíšků. Spíš by se kožíšky měly „veverkám“ vypráskat.

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 10:46  

Nantl je naprosta katastrofa, na co sahl to rozbil, nikdy neridil ani dvorek se slepicemi, umi jen krast. Sikovne se zavrtal Dobesovi do zadku a zda se, ze o totez se snazi i u Peake. Co vice dodat?

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 10:55  

Tak Nantl nikdy realne nikde nepracoval, ma par let po skole a za sebou jeden neuspech na MSMT za druhym. Namestek pro vysoke skoly Wilhelm ho vyhodil pro neschopnost, kdyz zcela rozlozil odbor vysokych skol, ale vratil se oknem - Dobes pro neho udelal trafiku. Neni jasne, proc se o nem pise jako o namestkovi, kdyz ta namestkovska trafika pro neho vznikla teprve pred mesicem a to s jasnym ucelem. Dobes si ho tam v posledni chvili tesne pred svym padem nasadil.

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 15:04  

MožnáNantl odborník není, ale pan Feřtek je odborník úplně stejný.

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 15:24  

18. dubna 2012 15:04

Nantl rozhodne odbornik neni, takze predchozi vyjadreni je protimluv :-)

Spis to vypada tak, ze strana se opravdu snazi dodrzet to stare pravidlo, ze kazdy dalsi ministr je jeste vetsi blb nez ten predchozi, coz ted po Dobesovi je tezke splnit. Ale s Nantlem by se to mohlo podarit. Smutne...

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 18:23  

Udělejte ministrem Wagnera. To je jistě nejlepší volba. Všemu rozumí nejlíp, všude byl dvakrát a od všeho má klíče. Jenom by měl začít používat místo pseudonymu Wagner svoje skutečné jméno - Brouk Pytlík.

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 20:50  

Je to opičárna, protože platforma VV je fakticky ODS, jsou to příznivci ODS na které se nedostalo při vytváření kandidátek. Tedy habaďura na hlupáky dole. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 20:51  

18. dubna 2012 18:23

Pán má číslo průkazky v ODS ......

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 23:09  

Brouk Pytlík
Pytlíka si do huby neberte. Já mám rád toho našeho - Blahu. Jirka

Anonymní řekl(a)...
19. dubna 2012 v 2:10  

To nic nemeni, ze Nantl je neskutecny lempl zavrtany v Dobesove pozadi...

Anonymní řekl(a)...
19. dubna 2012 v 11:58  

Nechápu, pane Wagnere, proč tady v těch diskuzích tolerujete sprosťárny, osočování různých lidí, kteří se nemůžou vyjádřit, a tak. Vážím si serveru Česká škola, ale osobně bych zakázal pod články diskuze a nechal, ať si informace z článku každý přebere sám. Zkuste o tom prosím zauvažovat. Díky

Janek Wagner řekl(a)...
19. dubna 2012 v 13:05  

Již jsem mnohokrát deklaroval, že nejsem příznivcem restrikcí či moderováním komentářů, i když jsme jednu dobu diskusi moderovali a největší sprosťáci nás tehdy opustili.

V této konkrétní diskusi navíc toleruji i výpady proti mé osobě.

Na České škole se může vyjádřit každý, kdo se cítí něčím na ni poškozen, přijímáme i články od oponentů. Zde tedy problém určitě není. Problémem je ale nekonkrétnost připomínky: o jaké sprosťárny a konkrétní osoby jde.

Anonymní řekl(a)...
20. dubna 2012 v 14:29  

Nantlovi najednou vadi diskuse, kdyz se jedna o skutecnosti o jeho neschopnosti, ktere by se vubec nedostaly na verejnost. Zajimave, ze mu to nevadilo, kdyz psal ty svoje sprostarny do ruznych diskusi o profesoru Wilhelmovi, ktery ho vyhodil pro neschopnost...

Anonymní řekl(a)...
20. dubna 2012 v 14:49  

Nantl by zakazal diskuse, kdyz se hovori o jeho spatnem charakteru :-)))))

Anonymní řekl(a)...
20. dubna 2012 v 18:13  

Nantl ven z ministerstva a uhradit zpusobene skody !!!

Anonymní řekl(a)...
22. dubna 2012 v 8:32  

19. dubna 2012 11:58

Typický názor člena současné vládní smečky.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.