Poslechová cvičení v angličtině - Pro školy i pro samouky

středa 18. dubna 2012 ·

Publikace je určena pro mírně i středně pokročilé studenty angličtiny jak pro práci ve třídě, tak i pro samouky. Má za úkol formou poslechu a aktivních cvičení upevnit slovní zásobu, gramatické jevy a hlavně naučit rychle porozumět jazyku. Osahuje třicet aktivit, každá z nich je rozložena na dvou stranách.

Levá strana obsahuje stručnou, ale věcnou metodiku k přípravě na poslech. Najdete na ní i výběr méně známých slovíček. Je zde okno s obrázkem, které napovídá, do jaké kategorie aktivita patří: hororová, legrační, historická, z běžného života. Ve spodní polovině stránky je pak kompletní přepis poslechu, který je možné využít i v případě, že nechcete aktivitu využít k poslechu, ale ke čtení.


Pravá strana se cvičeními k poslechu je kompletně připravena k procvičování učiva pro samouky i pro případnou práci ve třídě. Celá je pouze v angličtině a je určena k práci s poslechem. Správné odpovědi k aktivitám pak najdete v klíči na konci knihy.

CD namluvili rodilí mluvčí. Některé aktivity dokonce ve dvou provedeních – pomaleji britskou výslovností a rychleji americkou angličtinou. Student si může vštípit obě používané podoby jazyka.

Ukázky stran:



Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu www.albatrosmedia.cz.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. dubna 2012 v 14:55  

Přiznám se, že na mě kniha působí dost depresivně...

Anonymní řekl(a)...
19. dubna 2012 v 7:40  

Ona je taky docela příšerná; dostala jsem ji a letěla do sběru.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.