ElearningEuropa.info: Vzdělání, inovace a ICT

úterý 30. března 2010 ·

Publikace výstupu z programu ICT cluster Education & Training 2010.


3 komentářů:

BoBr řekl(a)...
30. března 2010 v 9:04  

Vsadím se, že u nás skoro nikdo neví, co je to ICT Cluster. Tak alespoň stručně. Je to nástroj pomáhající evropským státům na úrovni vlád a ministerstev navzájem si pomáhat při stanovení nejvhodnější školské politiky. Pracuje v tzv. Peer Learning Clusterech (vzájemně se učících seskupeních) podle témat. Máme zastoupení hned v několika z nich, kromě ICT.
To, že o tomto programu nikdo neví, je signifikantní. Ochota našeho ministerstva přejímat a sdílet zkušenosti jiných evropských zemí v oblasti školství není příliš velká. Jediné, o co se zajímá, je jak utratit evropské peníze.
Kam tato politika povede, je zřejmé. Propast mezi školskou veřejností a MŠMT se stále zvětšuje a okolní země se nám vzdalují! V oblasti ICT je to již zcela zjevné.

Giorgio Sperlone řekl(a)...
30. března 2010 v 13:11  

To BoBr:

Sázku byste zřejmě vyhrál. Taky jsem o ICT Cluster slyšel poprvé. Takže díky za stručné vysvětlení.

Ctibor řekl(a)...
31. března 2010 v 9:36  

S pojmem "cluster" jsem se setkal, ale ve významu vzájemného propojení počítačů za účelem zvýšení jejich výpočetního výkonu. Nejznámnějším clusterem je třeba program SETI@home.
(viz http://cs.wikipedia.org/wiki/SETI@home)

Takže Vám děkuji, i u mne za tuto informaci získáváte "malé bezvýznamné plus"... :-)

... a až jich bude padesát, tak se to smázne a začíná se znovu. :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.