CERMAT: Dejme šanci české vzdělanosti

pátek 26. března 2010 ·

Klíčové otázky směřování českého vzdělávání, kvality absolventů středních škol a dalšího vývoje škol vysokých ale i prezentace stávající podoby připravované státní maturity spolu s ukázkami jednotlivých zkoušek. To jsou hlavní témata a cíle Maturitního informačního veletrhu s názvem Dejme šanci české vzdělanosti, který proběhne poslední březnový den na pražské Pankráci.


Veletrh pod záštitou ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslavy Kopicové proběhne 31. března 2010 v pankráckém Konferenčním centru CITY. Společně s ministryní vystoupí na veletrhu kromě rektorů, děkanů, proděkanů a dalších tuzemských akademických pracovníků, odborníků na vzdělávací politiku, také zahraniční experti na přechod mezi středoškolskou a vysokoškolskou úrovní vzdělávání, mj. Matevž Bren z Univerzity v Mariboru a děkan Filozofické fakulty Univerzity v Ljubljani Valentin Bucik.

„Jedná se o pokračování diskuse ministerstva s vysokými školami například o budoucnosti přijímacích řízení a jejich případné návaznosti na novou státem garantovanou maturitu. Toto téma patří dlouhodobě mezi naše priority,“ uvedla ministryně Miroslava Kopicová.

Veletrh bude rozložen do celkem čtyř sekcí. V sekci Referáty přednesou hosté své příspěvky na téma Maturitní zkouška, rozcestník českého vzdělávání zejména z pohledu vyšších odborných a vysokých škol. Sekce Prezentace je určena k rámcové orientaci o tematických celcích nové maturity. S jejím průběhem, zkušební dokumentací, zabezpečením a hodnocením maturitních prací bude možné se blíže seznámit v sekci Demonstrace. Veletrh uzavře diskuze u kulatého stolu na výše zmíněnými tématy i nad otázkami, které budou nastoleny až v průběhu samotného veletrhu.

1 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
26. března 2010 v 13:55  

Dejme šanci české vzdělanosti

Tak už je to tady! Jupíííííííííí
Úplně se tetelím.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.