Výtvarná soutěž Spravedlnost očima dětí

čtvrtek 18. března 2010 ·

Ministerstvo spravedlnosti vyhlašuje první ročník Soutěže o zlatý paragraf s podtitulem Spravedlnost očima dětí. Výtvarná soutěž je určena žákům základních škol.
Soutěž bude probíhat v termínu od 15. března do 30. května 2010 a je vyhlášena v kategoriích 6-10 let a 11-15 let.


Školáci mají za úkol libovolnou výtvarnou technikou (s výjimkou křídy) na formát papíru A4 nebo A3 namalovat či nakreslit obrázek toho, jak si představují spravedlnost, jak by podle nich měla fungovat, nebo co se jim vybaví, když se řekne "právo" nebo "zákon". Pojetí tématu je zcela volné.

Pro vítěze jsou připraveny diplomy a věcné ceny věnované do soutěže generálním sponzorem společností T-Mobile (fotoaparáty za 1. místo, MP4 za 2. a 3. místo v kategorii starších, výtvarné soupravy za 2. a 3. místo v kategorii mladších). Finanční poukázku v hodnotě 10 000 Kč obdrží i dvě vítězné školy. Autoři vítězných prací se zúčastní také tiskové konference spojené s vernisáží obrázků v budově Ministerstva spravedlnosti a setkají se s ministryní spravedlnosti Danielou Kovářovou. Mimo to je pro ně připravena zajímavá procházka Pražským hradem, mapující dodržování spravedlnosti v jeho dějinách.

Soutěžní práce je potřeba zaslat na adresu Ministerstva spravedlnosti ČR (Vyšehradská 16, 128 10 Praha 2) nejpozději do 30. května 2010. Každá z nich musí být opatřená celým jménem autora, datem narození, názvem díla a názvem a adresou školy, za kterou soutěží. Každý soutěžící může přihlásit jen jedno dílo.

Tři vítězné práce v každé kategorii vybere porota, v níž zasedne i ministryně spravedlnosti.

Další informace o soutěži

1 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
18. března 2010 v 23:00  

http://bit.ly/cvcT1G

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.