Webinář SYPO: Jak na hodnocení za první pololetí 20/21

pátek 15. ledna 2021 ·

První pololetí letošního školního roku probíhalo úplně jinak, než jsme zvyklí. Před školami je nelehký úkol hodnocení činnosti žáků, při kterém mají podle pokynů MŠMT zásadně přihlédnout k průběhu školního roku a k vysokému podílu online výuky. Jak to však konkrétně udělat? Jak hodnotit, pokud nemáte dostatek podkladů? Co vše zahrnout do hodnocení žáků? Jak zapojit do hodnocení žáky a rodiče? Kterým způsobem vlastně hodnotit – klasifikací, slovně nebo kombinací obou metod? Na co si dát pozor a co by mohlo fungovat? 





Inspirujte se v našem webináři, v němž vám tři ředitelé škol ukážou, jak hodnocení ve svých školách řeší oni. Mimo jiné se shodují na tom, že neexistuje jeden zaručený návod a že současná situace představuje velkou příležitost pro jakousi inventuru v hodnocení. Ředitelům, učitelům, ale i žákům a rodičům dává možnost přemýšlet o významu hodnocení a jeho smyslu pro všechny zúčastněné. 

Své zkušenosti ve webináři sdílí: 

- Karel Derfl, ředitel menší vesnické školy ZŠ a MŠ Chraštice, předseda sdružení Trvalá obnova školy, které pomáhá zapojeným ředitelům, aby se necítili ve svém snažení osamoceni, dále je průvodcem programu Ředitel naživo. 

- Pavel Škramlík, ředitel Sportovní soukromé základní školy v Litvínově, zároveň mentor a kouč a spolupracovník Akademie Libchavy. 

- Petr Jíša, ředitel větší základní školy Vorlina ve Vlašimi a spolupracovník NPI v projektu SYPO, kde se podílí na tvorbě modelu podpory ředitelů. 


Zdroj: NPI

2 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
15. ledna 2021 v 21:34  

Jiné školy než základní neexistují?

Jaké mají páni ředitelé konkrétní zkušenosti? To bych čekal od webináře a ne jen návrhy. To si každý vymyslí sám. Ale je třeba zjistit, co funguje a co je slepá cesta. To mělo zpracovávat ČŠI a ministerstbo už na jaře. A pokračovat ve výzkumu. Ne aby se po skoro roce začalo navrhovat, co by mohlo fungovat. To totiž dělají tisíce učitelů každý den. A hledají sami, bez pomoci a podpory. Pokud někdo něco našel, nikdo jiný kromě nejbližších spolupracovníků se to nedoví nebo možná se štěstím za několik let.

Eva Adamová řekl(a)...
16. ledna 2021 v 10:01  

Navíc je to s křížkem po funuse. Rady, jak získávat informace o pokroku žáků v krizové situaci, se měly k učitelům dostat nejpozději v září.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.