Školské odbory: Ministr Plaga zklamal odbory i učitele

úterý 22. prosince 2020 ·

Bez jakékoliv konzultace se školskými odbory, zaměstnavateli ve školství a bez vyjádření ministerstva školství v připomínkovém řízení předložil dnes nečekaně ministr Robert Plaga na jednání vlády návrh na zvýšení tarifního platu pro pedagogy o 4 %. Tento jeho nepochopitelný postoj ohrožuje vážně slib, daný učitelům ve vládním programovém prohlášení, a vede k narušení důvěry pedagogické obce. Jeho argument, že zbytek by se měl promítnout do nenárokových složek platů učitelů, neobstojí. Tyto složky platů se nevyplácí v průběhu roku, ale až v jeho závěru. 



Celý text naleznete zde

8 komentářů:

Tomáš Barták řekl(a)...
22. prosince 2020 v 12:34  

Vážené odbory, co teď budete dělat?

BP řekl(a)...
22. prosince 2020 v 12:49  

Nějak nejsou vůbec slyšet ani vidět.

Silvie A. řekl(a)...
22. prosince 2020 v 18:39  

Plaga zklamal

Zklamal? Letos? Nemožné!
Ministr Plaga mohl někoho zklamat pár měsíců po svém nástupu do funkce. Ale letos? Letos mohl zklamat pouze neználky čerstvě spadlé z Marsu. Kdo české školství nějakou dobu sleduje, ví, že Plaga se obklopuje nezodpovědnými provokatéry a aktivisty, a naopak mínění profesionálních učitelů programově ignoruje. A že z něj a z jeho ministerstva vychází zmetky.
Dalším podrazem sice nepotěšil, ale nezklamal.

Beny řekl(a)...
22. prosince 2020 v 20:55  

Dalším podrazem spíš nasr..!

Radek Sárközi řekl(a)...
22. prosince 2020 v 21:25  

Nejen odbory... Mě zklamal taky. :-(

Ivo řekl(a)...
23. prosince 2020 v 4:49  

všechny zklamal!
Všichni to berou jako podraz na učitele včetně osobního selhání. Kdyby měl všech pět pohromadě, raději odstoupí z čela resortu.

Petr Portwyn řekl(a)...
23. prosince 2020 v 9:32  

Paní Silvie
Tak nějak.

Ivo řekl(a)...
24. prosince 2020 v 7:51  

Tomáš Barták řekl(a)...
Vážené odbory, co teď budete dělat?

Nic nebudou dělat. Pánové mají svá léta a chtějí to v klidu "doklepat" co nejdál to půjde. A pokud jste v odborech, tak zbytečně sypete love (členské příspěvky) do jejich pupků. Toď vše...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.