Střední školy by mohly být zavřené déle než chystaných 14 dní, připustil Plaga

středa 30. září 2020 ·

Ministr školství ve vysílání ČT24 připustil, že chystaná uzávěra může trvat i déle než dva týdny. „Co se týká školství, cílový stav, pokud se podaří srazit číslo pod jedna, je vrátit žáky zpátky do škol, myšleno středních škol a škol vysokých,“ prohlásil. Současně ale připustil, že pokud by nedošlo ke snížení reprodukčního čísla, bude se výuka za dva týdny obnovovat jen omezeně. 


Robert Plaga (msmt.cz)
„Kdyby to nešlo optimálním scénářem návrat všech zpět, je důležité ochránit odborné a praktické vyučování na středních školách, protože to je nenahraditelné distanční výukou,“ nastínil prioritní oblasti pro půlku října. „Zároveň je třeba se věnovat primárně posledním ročníkům a dostat je zpátky k formě prezenční výuky.“ 

Po deseti dnech od zavedení nového režimu, čili ve středu za čtrnáct dní, by podle Plagy mělo být zřejmé, jak se osvědčil. O případném omezení výuky na vyšších stupních základních škol proto zatím odmítá spekulovat; ve hře by prý bylo teprve ve chvíli, kdyby se reprodukční číslo dostalo k hodnotě 2, „ale to musí rozhodnout epidemiolog“, uvedl. 


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.