Plaga navrhne uvolnění respirátorů pro pražské učitele, zváží další regiony

neděle 13. září 2020 ·

Ministr školství Robert Plaga navrhne v pondělí na vládě uvolnění potřebného počtu respirátorů FFP2 ze Státní správy hmotných rezerv pro pražské učitele. Zváží i možnost dodání respirátorů pro učitele v dalších „oranžových“ regionech. Informuje i DNES.



Robert Plaga (msmt.cz)
„Nabízí se to,“ míní Plaga. Poukázal ale na to, že na zajištění ochranných pomůcek měly školy celé léto, není to tak podle něj primárně povinnost státu, ale zřizovatelů, tedy obcí...

V současnosti si podle předsedy Asociace ředitelů základních škol Michala Černého nyní musí vybrat. „Buď budeme mít roušky i ve třídách. Pak se může stát, že do karantény nepůjde celá třída, když se objeví nakažený. Nebo roušky nebudou a do karantény půjdou všichni,“ řekl Černý. Sám ale připustil, že si není jistý, jak efektivní roušky jsou, a to zvláště u malých dětí, které se jich různě dotýkají.

Podle Plagy i Černého jsou již nyní školy připravené na případný přechod na online výuku. Problém však podle Černého zůstává na straně žáků. V sociálně slabších regionech nemají totiž někteří internet, i jinde se ale může stát, že oba rodiče pracují z domova a na dítě nezbude volný počítač. „Skutečně jsem se již setkal s tím, že učitel přijde a ptá se, co s tím má dělat,“ řekl Černý.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.