Michal Komárek: „Nám většinou onemocní hráči, ne diváci“, říká hygienička. Vzhůru na fotbal!

sobota 12. září 2020 ·

Tak určitě. Masové sportovní akce jsou zcela bezpečné. Není ani ten nejmenší myslitelný důvod, abychom je za dané situace jakkoli omezovali. Na Spartě očekávají na fotbale kolem 8 tisíc diváků? Bravo! Konečně! Vylidněné stadiony nejsou dobré ani pro sport, ani pro pokladny klubů. Je to bezpečné. Chcete důkaz? „Nám většinou onemocní hráči, ne diváci,“ shrnuje hlavní pražská hygienička Zdeňka Jágrová. Jinde zbytečně hysterčí.



Michal Komárek (archiv autora)
Ve Velké Británii se snad už totálně zbláznili – maximálně se tu může shromáždit šest lidí. To vážně na solidní kotel na stadionu nestačí. Bundesliga se hraje bez diváků? Stanley Cup bez diváků? Liga mistrů bez diváků? Premier League bez diváků? Pravděpodobně jim tam onemocní i diváci, tak jsou opatrnější. Ale nám? „Nám Čechům“ onemocní nanejvýš hráči!

A chcete další důkaz? Za poslední týden máme v přepočtu na obyvatele osmkrát vyšší nárůst nemocných než Poláci a šestkrát vyšší než Němci. Krok s nám drží snad jen Španělé. A co? Jsme v pohodě!

Velkou chybu udělali na začátku pandemie Italové. Pamatujete? Fotbalový zápas Atalanta Bergamo vs Valencie se konal 19. února v Milánu a byl později označován za „biologickou bombu“. Za jeden ze spouštěčů smrtící vlny epidemie v Bergamu, které bylo nejpostiženějším italským městem.

Někteří ze 44 tisíc diváků měli koronavirus v sobě a fotbalové nadšení bylo ideálním místem pro jeho šíření. Část diváků si odvezla nemoc do Bergama, část do Španělska. A ještě další si koronavirus předávali při fandění v hospodách.

Jenže, to všechno je už hodně dávno a na Spartě nebude 44 tisíc diváků a nebudou se na sebe mačkat.

A především: Velkou chybou tehdy bylo, že se jim nakazili i diváci.

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
12. září 2020 v 12:37  

„Nám většinou onemocní hráči, ne diváci,“ shrnuje hlavní pražská hygienička Zdeňka Jágrová."

Nechci do toho hygienické superstar Jágrové, která mj. způsobuje školám svým neuzavíráním kvůli karanténě nemalé problémy, kecat, ale jestli vono to nebude tím, že hráči se pravidelně testují, takže jsou objeveni i ti bezpříznakoví, kdežto divák bez příznaků na test nepůjde.

laimes řekl(a)...
12. září 2020 v 13:27  

co má tohle společnýho se školstvím?příště bude reportáž z večerky?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.