Ředitelka pražské hygienické stanice: Ve školách se roušky nosit nebudou

středa 5. srpna 2020 ·

Ministerstvo zdravotnictví představilo mapu Česka podle epidemiologického rizika. Ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová při této příležitosti upozornila, že „až to počasí umožní“ budou se roušky v Praze nosit i v nadzemní části MHD. Roušky se ale podle Jágrové nebudou nosit například ve školách. Podle ní je v nich totiž kontakt mezi dětmi jiný. Při zhoršení epidemiologické situace také nezvažuje variantu plošného uzavírání škol. Informuje iDNES.



„Pokud by byla například Praha červená, neplánujeme plošné uzavírá škol, ale chceme postupovat jako v případě jiných nemocí. Tedy pokud bude zhoršená situace v 2.A, opatření budou směřovaná na ni, případně na školu,“ dodala.





Celý text naleznete zde

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. srpna 2020 v 11:24  

"Roušky se ale podle Jágrové nebudou nosit například ve školách. Podle ní je v nich totiž kontakt mezi dětmi jiný."

Bezpříznakoví nakažení žáci jsou ideálním potencionálním zdrojem komunitního šíření SARS-CoV-2. Stačí pěvecký kroužek ve Frýdku-Místku. Během pár hodin 23 nakažených. A Techtle Mechtle? Od jedné dívky postupně nakaženo 168 lidí v několika okresech.
Hodně mě zajímá, jak je kontakt mezi dětmi jiný? Každodenní 6 hodinový pobyt v uzavřené třídě je jiný? Asi tak, že se nakazí úplně všichni, včetně celého učitelského sboru, protože roušky se prostě nosit nebudou. I v tom "blbém" Německu žáci nastoupili 3.8. do školy s rouškami. V Izraeli se komunitní přenos rozjel na plné pecky právě přes školy.

mirek vaněk řekl(a)...
5. srpna 2020 v 15:00  

Je jiný podle předstacv hygieničky. To nemusí být pravda. A už vůbec to neznamená zda je to horší či lepší situace z hlediska přenosu viru.
Prostě ZŠ zavřít nemohou z ekonomických důvodů - rodiče musí do práce. Nejsou schopni sestavit tým odborníků, který by připravil řešení problému, Takže pár papalášů hází do placu prohlášení, často nesmyslná, aby se zdálo že na problému dělají.
Nedochází jim, že v okamžiku onemocnění učitele mají větší problém než při onemocnění žáka. Že problém je složitější a hlavně úplně jiný, než se zdá politikům koukajícím se na školu z předvolebního rychlíku.

Ivo řekl(a)...
5. srpna 2020 v 16:57  

Pane Mirku, plec hore! :-)

BP řekl(a)...
6. srpna 2020 v 11:26  

Až zůstanou ve školách pouze žáci, nastoupí k jejich výuce armáda.

Anonymní řekl(a)...
6. srpna 2020 v 20:40  

Armáda nastoupí v rouškách, jak jinak.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.