Prymula: Nástup žáků do škol dramaticky změní situaci

úterý 18. srpna 2020 ·

„Od 1. září se dramaticky změní situace, protože žáci a studenti půjdou znovu do škol. To znamená, že tu bude podstatně vyšší riziko kontaktů. Vzhledem ke stávající situaci, která tímto bude nepochybně ještě akcentována, bylo proto rozhodnuto, že by se roušky zavedly plošně. A to ve vnitřních prostorách či hromadné dopravě,“ říká epidemiolog Roman Prymula v rozhovoru pro online deník Aktuálně.



Roman Prymula (mzcr.cz)
V rozhovoru zazní také tyto otázky a odpovědi:

Znamená tedy přitvrzení v opatřeních druhou vlnu koronaviru? 

Co je, nebo není druhá vlna, je věc diskuse, jakési slovíčkaření. Druhá vlna není strašák, ale tvar křivky, u které pozorujeme určité navýšení. V Evropě už její známky vidíme, také proto naprostá většina zemí stávající opatření přitvrzuje. Pokud bude další vlna vyšší než ta první, což ale u nás není ten případ, můžeme už hovořit o vlně druhé.

V jaké situaci by se na podzim znovu přistoupilo k plošné karanténě? 

Plošná opatření, která by znamenala ovlivnění ekonomiky, podle mě nenastanou. Bude proto snaha dělat taková rozhodnutí, která se nestřetávají s ekonomikou této země. 



Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.