Na začátek školy jsme připravení, hlásí ředitelé

sobota 8. srpna 2020 ·

„Situace může být za pár dní úplně jiná, nemá tedy smysl teď nějak plašit. Připravujeme se zatím stejně jako na každý jiný školní rok, a pokud se stane něco nepředvídaného, určitě si s tím poradíme,“ ujišťuje v reportáži MF DNES ředitelka ZŠ Vodňanská v Prachaticích Petra Sandanyová.



Jenže ne všude mají dostatek volných tříd pro zajištění výuky v rozdělených třídách. „Pokud by se u nás objevil koronavirus a museli bychom děti rozptýlit do menších skupin, měli bychom velký problém. Už takhle máme necelých 800 žáků a jsme plní až po střechu, takže si to při plném provozu neumím představit. Pak by připadala v úvahu asi jen střídavá výuka,“ podotýká ředitel českobudějovické ZŠ Dukelská Zdeněk Hnilička.

Taková možnost se zamlouvá i řediteli vltavotýnského gymnázia Milanu Šnorkovi s tím, že by pro něho byl ideální systém dlouhých a krátkých týdnů, kdy by žák chodil do školy na střídačku vždy dva, nebo tři dny v týdnu. „Je mi jasné, že by tak vyučující měli daleko více práce, ale jeví se mi to jako nejefektivnější řešení. Samozřejmě by ale v takovém případě záleželo hlavně na hygienicích,“ dodává.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.