Vítěz letošní ceny Global Teacher Prize CZ umí se svými žáky bádat i na dálku

pátek 12. června 2020 ·

Odbornou porotu soutěže Global Teacher Prize CZ letos nejvíce zaujal Václav Fiala, učitel biologie a chemie na Základní škole Brigádníků v Praze. Ocenila ho za důvěru ve schopnosti žáků a práci s jejich vnitřní motivací, za nadšení pro badatelský styl výuky, který se mu podařilo přenést do vzdělávání na dálku, i za uplatňování principů konstruktivistické pedagogiky.



Na 2. místě porota ocenila učitelku matematiky, informatiky a robotiky ze Základní školy Sušice Štěpánku Baierlovou, 3. místo obsadil Alexis Katakalidis z Gymnázia Jana Nerudy v Praze.


Celou tiskovou zprávu EDUin naleznete zde

2 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
12. června 2020 v 13:04  

Nic proti. Ale to zdůvodnění. "i za uplatňování principů konstruktivistické pedagogiky." Nic proti konstruktivismu, ale jeho uplatňování je výhoda. Tedy neuplatňování nevýhoda. Takže soutěž konstruktivstických učitelů?

Oldřich Botlík řekl(a)...
12. června 2020 v 13:42  

Nebudeme si nic namlouvat: vaše "nic proti" je ve skutečnosti "hodně proti".

Téměř nic o té soutěži nevím a nehodlám teď hledat, kdo byl v porotě ani kdo všechno soutěžil. I když by to asi bylo docela snadné.

Copak vy opravdu nechápete, že si organizátor takové soutěže může sám zvolit kritéria, podle nichž bude účastníky soutěže hodnotit porota? Že se může sám rozhodnout, kdo v té porotě zasedne? A že podle toho pak zvažují svou záštitu a finanční podporu potenciální partneři a sponzoři soutěže?

Organizátor této soutěže sponzory a partnery našel, soutěžící taky. A porota vybrala vítěze. Účast nebyla povinná, soutěžící jistě kritéria hodnocení znali.

Když se vám to nelíbí, uspořádejte vlastní soutěž. Třeba pod heslem "Kafralové ze všech učitelských webů, spojme se!"

Nepochybně se vám přihlásí řada učitelů, kteří o uplatňování principů konstruktivistické pedagogiky nechtějí ani slyšet. Tak to v pluralitní společnosti bývá a je to správně. A třeba najdete i sponzory...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.