Školy rozdávají oschlou mrkev i mlíčka plná cukru: Je to velký byznys, říká Slimáková

pátek 12. června 2020 ·

V dotovaném ochuceném mlíčku dáváme dětem šest kostek cukru. Zelenina zabalená v plastu je naopak odrazuje, vadí to dětem i rodičům, kritizuje projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol výživová specialistka Margit Slimáková. Platíme někoho, koho nepotřebujeme, firmy si na tom staví jméno. Místo jejich propagace bychom měli podpořit jídelny a vzdělávání špatně placených kuchařek, říká v rozhovoru pro DVTV.





Celý rozhovor naleznete zde



3 komentářů:

laimes řekl(a)...
12. června 2020 v 10:47  

VE ŠKOLE MÁ BÝT TAK AKORÁT SKŘÍŇ S NESLAZENOU VODOU PERLIVOU/NEPERLIVOU A TO JE VŠE,MY CHLEMTALI VE TŘÍDĚ VODU Z VODOVODU......DNESKA JE ÚCHYLNÉ VIDĚT PÁŤÁKA JAK SI MAČKÁ U AUTOMATU TŘETÍ KAFE

laimes řekl(a)...
12. června 2020 v 11:01  

VZPOMÍNÁM SI NA ROZMACH BUFETŮ i na naší základce se objevil,zcela náhodou jsem zjistil,že bufetčice-podnikavá důchodkyně vyměňuje deváťákům ciga za mandarinky,jabka od oběda,hoši jak šli z oběda,zastavili se v bufetu a 1mandarinka=1 cigáro,byl jsem třídní v šestce a zjistil jsem, že deváťáci bijou moje kluky a berou jim jabka od oběda......bohužel jsem pedagogicky selhal při řešení teto tržní situace,měl jsem to ponechat neviditelné ruce trhu,místo toho má viditelná ruka dala pár facek a co hůře udělal jsem virvál na poradě,mlčení kolegů dávalo tušit něco nedobráho,kolegyně vedle procedila skrz zuby "zmlkni sebevrahu ! ".......jak se ukázalo,bufetčice byla tetičkou ředitelky :-)

rváčkazvesela řekl(a)...
12. června 2020 v 14:46  

Kdyby oschlou...stále mám dilema, jak je to s hygienou dodaného zboží. Jsem ráda, že nemám školou povinné dítě. Vědět, že ve škole dostává "nějakou" zeleninu a ovoce a já nevím, zda si to omyje, ...bych nebyla vůbec v klidu.
Ale kšeft je kšeft...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.