Ředitel: Většinu věcí splnit zvládneme, ale na ministerstvu jaksi pozapomněli, že do škol chodí i sedmileté děti

čtvrtek 28. května 2020 ·

Řada ministerstvem školství nastavených opatření zvedá vlnu nevole. Zejména pak nařízení dohlížet na dvoumetrové rozestupy mezi dětmi. „Do školy se nám vrátila třetina žáků. Většinu věcí splnit zvládneme, ale na ministerstvu jaksi pozapomněli, že do škol chodí i sedmileté děti. Zkuste jim vysvětlit, že mají dodržovat dvoumetrové rozestupy. A uhlídat to. Například, když se před školou tvoří hloučky. To nejde,“ líčí v reportáži Deníku ředitel základní školy Svážná v Brně Petr Punčochář. 



Naopak s dodržováním hygienických podmínek nemají problémy ve Znojmě, kam do základní školy Mládeže nastoupily téměř tři čtvrtiny všech žáků prvního stupně. „Fungujeme bez problému. Jsme poměrně velká škola, takže máme dostatek tříd. Vše potřebné jsme zabezpečili. Disponujeme pěti vchody, přičemž děti přichází kaskádovitě po deseti minutách. Problém není ani personálně. Sama učím matematiku,“ popisuje učitelka a ředitelka Romana Loydová.

Velký problém by však školám nastal, kdyby se 8. června otevřely i druhé stupně, jak nastínil ministr školství Robert Plaga. I kdyby jen z důvodu, aby se děti sešly. „Dohromady nám přišla z prvního stupně polovina dětí. V tomto režimu to jde. Po prvních dvou dnech jsme nezaregistrovali žádný problém. Ten ovšem nastane, pokud 8. června opravdu budeme muset otevřít druhý stupeň. Na to za dosavadních podmínek nemáme kapacitu,“ upozorňuje ředitel základní školy Sloup na Blanensku Pavel Dočekal.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.