Online debata 28.5.: Co nám řekla koronavirová krize o českém školství? Je náš vzdělávací systém digitálně negramotný?

čtvrtek 28. května 2020 ·

Koronavirová krize postavila české školy před nečekaný úkol - zajistit distanční vzdělávání. Ukázalo se, že mezi školami jsou obrovské rozdíly, úroveň výuky se lišila jako den a noc. Zároveň se prokázalo, že nutnost používat digitální technologie zvětšuje už tak obrovský vzdělávací handicap dětí z chudších rodin. Jak si školy vedly? Co fungovalo a co ne? Obstálo metodicky ministerstvo školství? Jaké jsou sociální a ekonomické náklady přerušení "normální" výuky? A hlavně - máme mít od vzdělávání na dálku očekávání i do budoucna v dobách nekrizových a investovat jako společnost více peněz a úsilí?



O těchto a dalších otázkách budou diskutovat Daniel Prokop, zakladatel PAQ Research a vedoucí expertní skupiny Aspen Institute CE, Daniel Münich, ředitel think-tanku IDEA při CERGE-EI, ministr školství Robert Plaga, ředitelka ZŠ Neštěmická, Ústí nad Labem Marie Čápová a Ondřej Zapletal, ředitel nadace České spořitelny.

Debata, kterou pořádají Hospodářské noviny a Aspen Institute,  proběhne od 14:00. Moderuje Petr Honzejk.


Otázky můžete vložit zde

1 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
28. května 2020 v 8:47  

"Ukázalo se, že mezi školami jsou obrovské rozdíly, úroveň výuky se lišila jako den a noc."

Úroveň výuky se lišila jako den a noc ne mezi školami, ale mezi jednotlivými kantory, ostatně úplně stejně jako za normálních okolností. U škol se lišila tak maximálně organizace výuky.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.