Nechcete poslat dítě do školy? Můžete přijít o ošetřovné

neděle 3. května 2020 ·

„Pokud nehrozí u dítěte ani v rodině žádná zdravotní rizika, přesto ho nevyšle do školky nebo do školy, tak nárok na ošetřovné zanikne,“ řekla Novinkám ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Zároveň ale dodala, že vše závisí pouze na čestném prohlášení, ve kterém mohou rodiče uvést objektivní zdravotní i sociální důvody, proč dítě do školy nepošlou, a ošetřovné jim pak zůstane.



Jana Maláčová (vlada.cz)
Vše tak nakonec záleží na tom, co si rodič do čestného prohlášení vyplní. Nic jiného totiž dokládat nebude, ani potvrzení od lékaře, ani podpis babičky nebo dědy. Pokud v něm tak například vyplní, že dítě je náchylné k nemocem, a proto se rozhodl ho do školy neposlat, do školy ho tak nakonec stejně poslat nemusí.

„My za MPSV zajistíme, aby nikdo, kdo z objektivních důvodů nemůže své dítě do školy poslat, o ošetřovné nepřišel,“ doplnila Maláčová.



Celý text naleznete zde

3 komentářů:

rváčkazvesela řekl(a)...
3. května 2020 v 9:11  

"To jsou mnohdy přitom jediné peníze, které dnes nepracující rodič pobírá."
To mi hlava nebere. Většinou má dítě rodiče dva. Nebo i v tomto proběhly nějaké změny? A když jsou rodiče rozvedeni, tak jeden platí výživné....očr tudíž nikdy není jediný zdrojem příjmu..
Mimo jiné - stav ohrožení způsobí i stará babička, kterou rodina navštěvuje v neděli ale na obživu je jen jeden dospělý s očr….to je ale šlamastyka paní ministryně.
Stejně je to pozoruhodné, dřív ženy do práce nechodily, někdy měly i služku a žilo se. A to nebyla ta ekonomika tak rozvinutá...nyní hrozí průmysl 4.0 a najednou všichni musejí pracovat. Tady něco nehraje.

Anonymní řekl(a)...
3. května 2020 v 10:06  

Průmyslová revoluce 4.0 - robotizace, digitalizace,....
Nezaměstnaných bude přibývat, protože robot může pracovat 24 hodin denně, neonemocní koronavirem, neplatí si odvody,.... Ideální společník ekonomických elit.

rváčkazvesela řekl(a)...
4. května 2020 v 21:07  

Nezaměstnaných bude přibývat a na práci v zemědělství nemohou nikoho najít. Budeme zaorávat zelí a v obchodě bude stát třikrát tolik. Co kdybychom si to zelí šli na to pole utrhnout...?
Ale to bychom, se museli ohýbat, že?
Naše společnost je obézní lev v kleci, vstane a jeho tělo se rozsype vlastní vahou...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.