Návrat do škol: Děti jsou spokojené, rodičům vadí nástup na etapy

pátek 29. května 2020 ·

„Ke škole přijedeme v 7:35, kdy má nástup jedno dítě. S dalším pak čekám v autě do osmi, než smí také dovnitř. Teprve potom mohu jet do práce,“ svěřila se redakci Deníku čtenářka, jejíž děti navštěvují školu v Libni. A rozhodně není jediná. Stejnou zkušenost má i matka dvou dětí ze Strašnic. „Syn chodí na 7:30 a dcera na osmou, aby se náhodou nepotkali. I na oběd chodí po skupinách, takže na ně čekám dvakrát tak dlouho než normálně,“ postěžovala si žena.



Na vině však nejsou školy. Musely se přizpůsobit pravidlům daným státem. „Aby škola dodržela všechna metodická doporučení z ministerstva školství a zdravotnictví, není schopna splnit veškeré představy rodičů. Vše je o domluvě, vše se dá řešit,“ uvedl ředitel školy na Lyčkově náměstí v Karlíně Jan Korda. I v této škole mají žáci nástup rozdělený na několik etap. Korda doplnil, že žádný rodič se na něj zatím kvůli příchodům neobrátil.

Jiný přístup zvolili ve škole na náměstí Jiřího z Lobkovic v Praze 3. „Skupiny přicházejí ke škole v jeden čas, pouze vstupují do školy postupně, vše se zvládá vcelku rychle,“ vysvětlila ředitelka Naděžda Hrebíková.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.