Mít, kam jít – i když nikam nemůžete. Nový portál pomáhá dětem dělat, co měly rády.

středa 6. května 2020 ·

Chybí vašim dětem škola? Nejspíš ano. Co jim ale určitě chybí moc, jsou jejich kroužky a zájmové aktivity. Ať už se věnují sportu, chodí do dramaťáku nebo tancovat, nejspíš už se jim pořádně stýská. A po dětech se stýská i jejich lektorům z domů dětí a mládeže a středisek volného času. Alespoň trochu by teď všem mohl pomoct nový portál… Informuje magazín Rodiče vítáni.



„Přemýšleli jsme, jak se také zapojit do online vzdělávání a nabídnout kvalitní trávení volného času. Lekce hudby se jakžtakž online dělat dají, třeba s atletikou je to ale horší. Brzy nám ale došlo, že spousta DDM disponuje pěknými videi a materiály, které lektoři vytvářeli pro své kroužky. A tak jsme si řekli, že by bylo dobré je propojit a nabídnout je všem, kdo o ně budou mít zájem,“ vysvětluje Libor Bezděk, předseda Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v České republice. A vznikl portál Mít, kam jít.

V České republice je zhruba 330 DDM a SVČ, z nichž více než 150 se už do vytváření a sdílení obsahu na webu zapojilo. Je možné tu najít třeba taneční choreografie, různé druhy cvičení, trénink žonglování, vyprávěné pohádky nebo divadelní představení. Kdo si troufne, může si podle videonávodu třeba natočit animovaný film nebo vytvořit hru, případně se pustit i do tvorby webových stránek. Velmi silně je obsazená kategorie nejrůznějšího výtvarného tvoření.


Celý text naleznete zde 
Další informace naleznete na mitkamjit.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.