Videoaktivita Iwitness: Jak vylepšit svět

pondělí 13. dubna 2020 ·

Představujeme vám novou videoaktivitu IWitness v českém jazyce, ve které si žáci vyrobí vlastní film. Tato e-learningová výuková aktivita se zaměřuje na práci žáků s online střižnou, unikátním nástrojem platformy IWitness. Proto se také dobře hodí i na projektovou činnost v Občanské výchově, ZSV a mediální výchově. Žákům aktivita zabere distančně přibližně 3 hodiny práce na počítači. Nemusejí ji vykonat najednou, ale k vytvořené aktivitě se mohou vracet.



Během této aktivity budou žáci přemýšlet o způsobech, jak učinit tento svět lepším. Seznámí se s odkazy, které přeživší holokaustu zanechali pro budoucí generace při nahrávání svých celoživotních příběhů pro archiv USC Shoah Foundation. Zamyslí se nad tím, jak tyto odkazy chápat v kontextu dnešní doby a co znamenají pro ně osobně. O svém návrhu, jak učinit svět lepším, pak vyrobí svůj vlastní film a jejich spolužáci s nimi o tom budou diskutovat.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.