Školní skupiny by měly fungovat částečně i odpoledne

středa 15. dubna 2020 ·

Školní skupiny, v nichž by se od 25. května mohli učit žáci prvního stupně základních škol, budou částečně fungovat i v odpoledních hodinách. Plynule se překlopí ze vzdělávacího bloku v něco jako školní družinu, i tak ale nebudou slučovány děti z různých skupin. Pro první i druhý stupeň nadále zůstává nosná vzdálená výuka, řekl dnes ministr školství Robert Plaga (ANO). Pokud rodiče umístí dítě do školní skupiny, neměli by mít podle Plagy nadále nárok na ošetřovné. Informuje ČTK.




Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Jana Maříková řekl(a)...
15. dubna 2020 v 18:21  

A kdo tam s těmi dětmi bude? Družinářek je tolik, aby mohly mít malé skupiny? Řekněme rovnou, že škola nastoupí ve své hlavní funkci podle mnohých rodičů a zřejmě i ministerstva a "expertů", to jest hlídání dětí, aby rodiče mohli do práce. Nenazývejme to proboha učením.

rváčkazvesela řekl(a)...
15. dubna 2020 v 20:08  

A proč by to ti politici nemohli nazvat učením. Oni to vidí velmi jednoduše. Ačkoliv - můžeme si za to sami(-y). Historicky jsme vždy poslechli(-y) a veškeré ( často i ty navíc) úkoly jsme zvládali(-y) na jedničku s hvězdičkou. Jsme přece hodný holky. Tak proč by to nemohlo být "učení" vždyť je to jedno, jak se to nazve. Když někdo nebude něco umět , tak ho to individuálně doučíme - ve třiceti dětech na třídu - žádný problém. Rodič může vždy říci - tomu nerozumím ( i kdyby to byla jen malá násobilka) , tak to nebudu to dítě učit. Podstata je , že se mu prostě nechce. Platí daně, tak proč by vzdělával své dítě, vždyť stát se postará!!Mnozí rodiče nezvládnou ani dohlídnout na to, aby dítě neponocovalo a ráno vstalo a začalo se aspoň rámcově zajímat, s čím vlastně jej ta učitelka zase otravuje.... Nebojte, to zvládneme, budeme je motivovat, připravovat více a ještě jednodušších pracovních listů, budeme ještě pozitivněji hýkat a jásat do telefonů - super, výborně, a ještě jeden řádeček napiš - za tatínka, za maminku...
Rodiče jsou nepostižitelní, někteří se nestarají, někteří chtějí úkolů více, interpelují, jak to, že nejsme v souladu s plánem...já jsem si už zvykla, že jsme ti poslední, kterým by bylo pomoženo. Učitel je ten nejposlednější z posledních!
Bylo snad řečeno , jak budeme ochráněni my? Malé děti nám budou při řeči lézt zase až do krklu...ale vždyť my je máme rády, že? ...i přes mrtvoly - ty naše:-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.