Některé děti do škol nastoupit nemohou. Roušky nebudou povinné. Učitelé by neměli známkovat. Letní doučování

středa 15. dubna 2020 ·

Ministr školství Robert Plaga spolu s epidemiologem Rastislavem Maďarem představil na tiskové konferenci návrh na postupné částečné otevírání škol. Umístění dítěte do základní školy bude omezeno. Podle epidemiologa Rastislava Maďara budou muset rodiče podepsat čestné prohlášení, že dítě není v rizikové skupině nebo někdo takový nežije ve společné domácnosti. „Jde o definované chronické nemoci, oslabenou imunitu a věk vyšší 65 let. Zbylé děti mohou do školní skupiny,“ uvedl Maďar.



Podle ministra školství Roberta Plagy nyní v hodnocení nejde o známky, předpokládá spíše hodnocení zpětnou vazbou než klasické známkování. „Rozhodně by to hodnocení mělo zohledňovat specifické podmínky, které daný žák pro studium měl,“ dodal Plaga. Ministerstvo chystá vyhlášku, která umožní známkování omezit.




Podrobný záznam z tiskové konference přináší Seznam Zprávy

7 komentářů:

Jana Maříková řekl(a)...
15. dubna 2020 v 13:43  

Roušky nebudou povinné - čti - roušky nemáme, ale do montoven musíte!

rváčkazvesela řekl(a)...
15. dubna 2020 v 14:21  

Máme věřit rodiči, který už už potřebuje jít vydělávat groše, že nemá rizikové dítě?
To mi hlava nebere.
Mimochodem, kdo je v této době jistý sám sebou, že není přenašeč!!
Toto je jako hra na schovávanou pánové epidemiologové...a trochu - hodně blbá hra!!
Měla jsem tedy jiné představy on těchto profesích.
Moje řešení:
Skauti by mohli zřídit lesní družiny po 8 dětech, vymyslet hry na nedotýkání se, nebo jiné... a pobýt prostě půl dne v lese...a jeto!
Roveři jsou mladí, tak nemoc přežijou, děti budou na zdravém vzduchu a taky se naučí přírodovědu...češtinu potom doženou,no ne?

Jana Maříková řekl(a)...
15. dubna 2020 v 17:38  

To je přímo zločinné spolčení. Malé děti bez roušek do škol. Bohužel, jako učitelé se nezmůžeme na odpor.... jako obvykle. "Kdyby Bůh chtěl, aby je nestříhali, nestvořil by je jako ovce."

BP řekl(a)...
15. dubna 2020 v 17:38  

Až nám všem udělají testy, pak můžeme tvrdit, že jsme či nejsme pozitivní. Pokud to bude založené na domněnkách každého jednoho, tak se mi do školy nechce.

rváčkazvesela řekl(a)...
15. dubna 2020 v 18:07  

Už fakt někdo zkusil v roušce celé dopoledne učit?
Už někdo zkusil v roušce svačit, obědvat?
Už někdo zkusil udržet děti ve dvoumetrových rozestupech při konání tak toužebně očekávaného sociálního kontaktu?... a celý den?
S celoživotními učitelskými zkušenostmi si to prostě nedovedu představit.
Jo, jo, menší skupinky, které se nebudou měnit...hm a učitelky, ty se měnit budou? A co když jedna onemocní , pak přijde druhá, třetí a pak už nebude žádná....že by fakt ti vojáci?

BP řekl(a)...
15. dubna 2020 v 18:33  

Nesmysl o skupinách, které se nebudou měnit. To si jako někdo představuje, že se děcka z různých skupin nepotkají na WC, že spolu nepojedou jedním autobusem do školy, že na sebe nenarazí v šatně nebo na chodbě?

rváčkazvesela řekl(a)...
15. dubna 2020 v 20:10  

Nenarazí!! Bude to přesně organizováno a striktně dodržováno...po té třicetileté cochcárně ty děti poslouchají jako hodinky přece!! Je to jasné!?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.