Prymula: Život už bude jiný, ale budeme chodit do práce a děti budou chodit do školy...

sobota 11. dubna 2020 ·

„Když si na to zvykneme, přijmeme zásadu, že se nebudeme tolik družit, budeme dodržovat přísnou hygienu tak, jak máme, dovedu si představit, že v tomto režimu dokážeme několik let žít, aniž by nás to úplně hendikepovalo. To znamená: bude se normálně pracovat, děti budou chodit do školy, ale zůstane v nás jakási obezřetnost, podobná jako dosud v některých asijských zemích,“ říká Roman Prymula v rozhovoru pro iDNES.



Roman Prymula (mzcr.cz)
Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula je znepokojen chováním lidí po uvolnění některých plošných opatření. „Lidé sundali roušky, vyrazili ven, shromažďují se u okének s nápoji. To může skončit špatně,“ obává se epidemiolog. Podle něj poznáme důsledky uvolnění do deseti dnů. „Pokud se situace zhorší, nezachrání nás ani chytrá karanténa,“ varuje

„Pokud nebudeme mít lék a vakcínu, tak si musíme zvyknout na to, že tady v nějakém dlouhodobějším setrvalém stavu budeme mít 8 až 10 tisíc nemocných. Prostě si nějakou dobu budeme muset zvyknout, že nebudeme moci některé věci dělat jako dřív,“ zamýšlí se Prymula.


Celý rozhovor naleznete zde

6 komentářů:

Silvie A. řekl(a)...
11. dubna 2020 v 15:49  

Je zřejmé, že Babišův apel na odpovědnost občanů byl plácnutím do vody.
Pokud do ulic (a k okénkům s nápoji) nevyrazí policajti s pendrekama (a nepomůže-li to, tedy s pistolema s ostrejma), družní občané budou na karanténu kašlat.
A vypadá to, že vláda k efektivním opatřením nesáhne.

Zde vidíte rozdíl proti Singapuru. Tam jdete bručet za odhozenou žvejkačku.

Vypadá-li to takhle s dospělákama, učitel by byl blázen, kdyby se pokoušel udržet hygienickou kázeň ve škole.

Jiří Lukáš řekl(a)...
11. dubna 2020 v 16:46  

Pokud do ulic (a k okénkům s nápoji) nevyrazí policajti s pendrekama (a nepomůže-li to, tedy s pistolema s ostrejma), družní občané budou na karanténu kašlat.

Pendreky a pistole?!
Tenhle způsob myšlení je mnohem nebezpečnější než ti lidi, kteří „sundali roušky“.
Věřím, že je výrazně menšinový.

Michal Komárek řekl(a)...
11. dubna 2020 v 16:51  

Děkuji, pane LUkáši.

Silvie A.

Předpokládám, že to byla velká nadsázka, ale opravdu hodně nevhodná a nepatřičná. Sem rozhodně nepatří. Děkuji!

Jana Maříková řekl(a)...
11. dubna 2020 v 20:39  

Bohužel, pokud lidé nejsou schopni dodržovat pravidla sami, musí se dodržování vynucovat. To není o svobodě jednotlivce, ale o právu nebýt nakažen ignorantem.

rváčkazvesela řekl(a)...
11. dubna 2020 v 20:48  

„Když si na to zvykneme... nějak nesleduji ani dodržování těch dvou metrů. Nesleduji, žebychom se vyhývali, já v obchodě kličkuji jak zajíc...
Pan Prymula je takový snílek...
Mimochodem bych ho ráda viděla, jak přes roušku vyučuje pět vyučovacích hodin ve třídě třeba třeťáků.

Lexxa řekl(a)...
11. dubna 2020 v 20:50  

A i takoví, jak popsala Silve A., jsou mezi námi. Já mám na to jen jedno doporučení: Pokud můžete, tak se na na ně dívejte jen přes okno svého bydlení. Oni se promoří a vyselektují sami.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.