Maláčová: Stáhnu návrh dávek, až ANO dodá lepší

pondělí 10. února 2020 ·

„Uvědomuji si, že to není systémové řešení. Přála bych si systémové řešení od ministerstva pro místní rozvoj ohledně bydlení. A pak od ministerstva školství ohledně povinné školní docházky. Rok a půl o tom diskutujeme a vůbec nic se neděje,“ řekla Jana Maláčová v České televizi. Tématu sociálních dávek se věnuje deník Právo.



Jana Maláčová (vlada.cz)
Maláčová připomněla, že za deset let se situace ve vyloučených lokalitách zhoršila, chudoba se tam přenáší z generace na generaci a 16 procent dětí v Ústeckém kraji nemá dokončenou základní školní docházku. „Děti jsou v tom nevinně. A v rámci krizového managementu se snažíme, aby alespoň část jich do školy chodilo,“ řekla.

Sociolog Štěpán Jurajda z CERGE-EI uvedl, že návrhy ministerstva práce na řešení „katastrofi ckého problému“ ohrozí celou společnost. „Fiskálně se nevyplatí děti trestat za jejich rodiče. Rodí se talentované do znevýhodněných rodin, kde se jim rodiče nevěnují, nepracují, jsou nevzdělaní. Trestat děti za jejich rodiče je to nejhorší, co můžeme dělat, protože investice státu do těchto dětí je investice, která se vyplatí víc než jakákoli jiná,“ řekl.

Celý text naleznete v deníku Právo
Pořad ČT naleznete zde

3 komentářů:

laimes řekl(a)...
10. února 2020 v 12:30  

mám dvě vš a seděl jsem tam na tom pracáku společně s nimi

Pavel Doležel řekl(a)...
10. února 2020 v 17:52  

A jaké VŠ máte? Popravdě, soudě dle vašich komentářů, taky bych měl problém vás zaměstnat. Připomínáte mi mého dědu. Na všechno jasný "samoteoretický" názor, ale představy naprosto předpotopní. Ale nic ve zlém. Měl jsem dědu rád, jen jsem vám chtěl vysvětlit, proč i s x školami můžete být pro většinu zaměstnavatelů nepoužitelný. Já to vidím často. Kolik já už viděl postgraduálně vzdělaných, se stážemi v Oxfordu, dokonce jsem zažil i jeden exemplář docenta teoretické fyziky z Columbia University a ty lidi byli tak dutí a neschopní, že jsme všichni pojali podezření, že se za ty formálně otitulované jen vydávají a že je někde zavraždili. Úplně ztracení v chápání základů. To je to, k čemu vede to tupé biflování. Na druhou stranu i biflování a "mechanické" formální operace rozvíjí myšlení. Kurt Gödel tím byl známý po celou dobu jeho SŠ studií. Tedy vedle toho, že byl nazýván Panem Proč. Je to prostě pořád dokola - komu bylo naděleno shůry, ten v apatyce nakoupil ať byl apatykář jakýkoliv. Ten, komu naděleno nebylo, v apatyce nekoupí a nekoupí a nekoupí, ať je propaganda jakákoliv, marketing a reklamy sebezářivější a popis kompetencí sebeuniverzálnější. Prostě karty jsou rozdány a je třeba využívat těch, které člověk dostal, na maximum ve prospěch všech. Prosazovat ultralevičáckou ideologii o tom, že karty se teprve rozdají a že každý si může zvolit, jaké dostané, je snad ještě nebezpečnější, než hrabat pod sebe.

laimes řekl(a)...
10. února 2020 v 19:05  

Pavel Doležel/ff up+fame utb/ "samoteoretický" názor=logika či systémovost,ano byl jsem brzdou mladého kolektivu,tvrdil jsem,že projekt nemůže fungovat,že je třeba na něn zapracovat a chyby ofstranit,nicméně projekt byl schválen a dobře prodán a já byl pro smích,jak se ukázalo kupodivu opravdu nefungoval,zaplaceno jsme dostali a reklamace či arbitráže již nebyl náš problém...
váš postoj k dědovi ještě pregnantněji vyjádřil jeden mladý šef manager, když pravil druhému při mém pohovoru (nedovřeli dveře) "a co tu s ním budeme dělat,vždyť je jako náš fotr,bude tu sedět,pít kafe,do všeho kafrat a chodit na záchod,to ,co by nám ušetřil, trhneme na jiných zákaznících!"
v globálním kapitalismu hrajete na náhodu (poker) v systémovém kapitalismu hrajete v systému na zdvihy (whist),první ovlivnit nemůžete-druhé částečně ano

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.