Proti zavření oborů lidé podepisují petici

pátek 17. ledna 2020 ·

Další oborovou úpravu u svých středních škol chystá Karlovarský kraj. Od nového školního roku neotevře veřejnosprávní činnost v ostrovské průmyslovce a sokolovské integrované škole. „Obor utlumujeme proto, že dlouhodobé výsledky a výstupy z těchto dvou škol, kde se obor studuje, nejsou nejlepší. Nehledě na to, že to samé učíme na dalších školách. Těchto oborů máme hodně a zase nám chybějí studenti v oborech, které mají v kraji uplatnění a jejich absolventi můžou najít docela dobrou práci. Proto jsme se museli na oborovou skladbu zase podívat,“ zdůvodnil krajský radní pro školství Jaroslav Bradáč. Informuje MF DNES.



Jaroslav Bradáč (kr-karlovarsky.cz)
„Pro následující školní rok je to jediný obor, který utlumujeme, a osobně se domnívám, že už jich do budoucna moc nebude. Oborová struktura už má svou základní kostru a neměly by nastat nějaké zásadní změny,“ uvedl krajský radní.

Proti plánu kraje se ale v Ostrově postavili lidé prostřednictvím petice. Vyzvali radní, aby veřejnosprávní činnost fungující na průmyslové škole od 1. září 2018 ponechali. Vyjmenovali přitom sedm bodů, proč je tam obor potřebný. Uvádějí například, že má naplněnou kapacitu dvou tříd, je o něj velký zájem, vyučují jej kvalitní pedagogové či to, že vhodně doplňuje nabídku tamní průmyslovky.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.