Konference: Neznalost jazyka neomlouvá?! (Registrace do 14. ledna)

pátek 10. ledna 2020 ·

Každým rokem přichází do českých škol více žáků s nedostatečnou znalostí českého jazyka. Jedná se o děti cizinců, ale i o děti českých občanů, kteří pobývali dlouhodobě v zahraničí, případně děti z vícejazyčných rodin. Počet těchto dětí a žáků se bude v budoucnosti pravděpodobně nadále zvyšovat. Cílem konference je poukázat na potřebu systémových změn při podpoře žáků, kteří přicházejí na různé stupně škol, aniž dostatečně znají vyučovací jazyk.



Představíme současnou situaci v České republice, připravované změny, zahraniční inspiraci. Budeme se zabývat také změnami, které jsou potřebné k tomu, aby náš vzdělávací systém umožnil těmto žákům plně rozvinout jejich potenciál a zapojit se do společnosti.

Konference je určena zástupcům ministerstev a orgánů státní správy, poslancům a senátorům, zástupcům krajů a krajských úřadů, měst a obcí, ředitelům škol, poradenským pracovníkům, pedagogům a expertům, kteří se zabývají rovnými příležitostmi ve vzdělávání, integrací cizinců a významu jazyka pro úspěšné vzdělávání.

Účast na konferenci je bezplatná, kapacita je omezená. Z kapacitních důvodů lze přihlásit maximálně dvě osoby za jednu organizaci.

Konference se koná 21. ledna v Brně


Další informace a možnost registrace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.