Soudy už čtyři roky zaměstnává spor státu a Pardubického kraje o bezmála osmimilionovou dotaci na Školský portál.

čtvrtek 14. listopadu 2019 ·

Pardubický kraj se dodnes soudí kvůli tomu, že mu ministerstvo školství odebralo slíbenou evropskou dotaci na Školský portál, který vznikl v roce 2011. Kraj pykal mimo jiné za to, že podle ministerských úředníků „nenaplnil závazný monitorovací indikátor“. Pardubický kraj má za sebou už třetí soudní spor a chystá se na další. Reportáž přináší MF DNES.



Roku 2013 ministerstvo školství při kontrole našlo řadu chyb a rozhodlo, že Pardubický kraj porušil podmínky dotace. Nelíbilo se mu třeba, že na portálu byla zveřejněna velká část materiálů pro základní školy, ale podle pravidel měly být určeny pro školy střední. Některé výukové materiály byly zase vytvořeny ještě dříve, než projekt hrazený z peněz Unie začal.

Je to na sebrání celé dotace, půlky nebo jen čtvrtiny? Jasno o tom zřejmě nemá nikdo, Finanční úřad pro Pardubický kraj sankci na základě rozhodnutí soudu už dvakrát snížil. Ze 7,8 milionu na 4,6 milionu a nyní je na 3,6 milionu korun. Výši této sankce ale nyní pardubická pobočka Krajského soudu v Hradci Králové potvrdila. Stížnosti kraje, že pravidla a směrnice pro přidělení dotace byly moc složité, soudci odmítli.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.