Ministr Robert Plaga na Radě Evropy

středa 27. listopadu 2019 ·

Včera proběhlo v Paříži jednání ministrů školství členských států Rady Evropy. Vyvrcholilo jím francouzské předsednictví Radě. Jednání bylo zaměřeno na dvě vysoce aktuální témata - na etické používání digitálních technologií a rozvoj kritického myšlení a na výuku dějepisu v Evropě. Ministři schválili deklaraci k občanskému vzdělávání v digitální éře, v níž zdůraznili možnosti i meze digitálních technologií při rozvoji občanské společnosti.



Robert Plaga (msmt.cz)
Observatoř k výuce dějepisu je francouzskou iniciativou a Česká republika ji ideově podporuje. Právě výuka moderní historie je klíčová k rozvoji demokratické společnosti.

Ministr Plaga ve svém vystoupení prohlásil: “Česká republika slaví 30 let od svržení komunistického režimu. Toto výročí ukazuje, jak zásadní roli hraje výuka dějepisu jako součást občanského vzdělávání pro posilování principů demokracie a pro boj s extremismem a populismem. Jak prohlásil Václav Havel: Falšovatelé historie svobodu národa nezachraňují, ale ohrožují.”


Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.