Kateřina Valachová: Ministerstvo školství zpackalo jednání o platech

sobota 2. listopadu 2019 ·

„Situace je podle mě mimořádná v tom, že nejenže nesouhlasí školské odbory, ale nesouhlasí ředitelské asociace, to znamená zaměstnavatelé, ředitelé škol a také nesouhlasí zaměstnavatelské svazy. Ty jsou paradoxně ještě radikálnější než odbory a žádají patnáct procent. Takže tohle je zcela mimořádná situace a z mého pohledu jde o zpackané vyjednávání ze strany ministerstva školství,“ zhodnotila situaci Kateřina Valachová v Interview ČT24.




Podle svých slov od učitelů a učitelek slyší výtky na adresu ministra Plagy, že se nesnaží prosadit nejvyšší možné navýšení. Školské odbory již dlouho požadují desetiprocentní navýšení platového tarifu a k tomu říkají, že je dvouprocentní možnost pro růst nadtarifní složky, osobní příplatky a odměny, připomněla Valachová. „A na všechno toto, pozor, teď to přijde, je v rozpočtu dost peněz podle návrhu ministryně financí a podle toho, co schválila vláda,“ zdůraznila.

Plánovaná stávka jí nedělá radost, naopak by ocenila, kdyby se podařilo plán školských odborů ještě do středy odvrátit nějakou dohodou. Ale má pro stávku pochopení, protože nejen pedagogové, ale také poslanci a poslankyně školského výboru slyšeli od ministra Plagy za poslední tři měsíce šest různých variant.


Celý text a pořad ke stažení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.