Do stávky jde ve středu většina škol

sobota 2. listopadu 2019 ·

„Máme podporu všech regionů, aby se stávka konala ve středu 6. 11. V pondělí sdělíme všechny podrobnosti. Pan ministr dává do vlády k projednání návrh na navýšení platů, který neodpovídá ani původnímu návrhu, že 75 procent (z 11miliardového navýšení) půjde do tarifů. S tím nemůžeme souhlasit,“ řekla Právu místopředsedkyně odborů Markéta Seidlová. Do stávky se podle předběžných odhadů zapojí nejméně polovina mateřských, základních a středních škol. Dohromady jich je evidováno 10 749.




„Bude to individuální, podle toho, kolik zaměstnanců se ke stávce připojí. Podle zákona musíme zajistit dozor na určitý počet dětí. Pokud někde půjde do stávky jen malá část učitelů, tak se bude vyučovat. Kde jich bude většina, tam se vyučovat nebude, bude zavřeno,“ řekl Právu představitel ředitelů škol, šéf Unie školských asociací CZESHA Jiří Zajíček.

Pobouřen byl vyhlášením stávky ministr školství Plaga, narychlo svolal novináře a vysvětloval, že odbory pracují s mylnými čísly. „Za mě říkám, že čísla odborářům dlouhodobě nesedí, a proto mi připadá, že ta chyba už je záměrná,“ dodal.


Celý text naleznete v deníku Právo

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.