Debata o navýšení platů učitelů vyvrcholí ve středu stávkou. Kolik škol se připojí zatím není jasné

sobota 2. listopadu 2019 ·

Vyhlášení stávky většina krajských odborových organizací podporuje. „To, že máme dostat jen osm procent do tarifu je nepřijatelné. Vnímáme to, že nejde jen o platy, jde i o to, že ministr svým postupem velice znehodnotil postavení učitele ve společnosti,“ míní předsedkyně odborů v Moravskoslezském kraji Dagmar Bobková Regelová. Ke stávce se zatím nepřihlásili odbory v Praze a Ústeckém kraji. Dosud podle svých slov nemají relevantní informace. Informují Lidové noviny. 




Kolik škol se konkrétně připojí, jasné není. Pokud se tak ale rozhodnou, musejí podle ministra školství o stávce informovat rodiče i školáky dopředu. Ministr Robert Plaga také upozornil, že to není tak, že by zůstaly uzavřené všechny školy. Neznamená to podle něj ani to, že by se kvůli stávce musela zavřít škola celá. A to proto, že není jasné, zda se jí účastní všichni zaměstnanci. „Byl bych rád, kdybychom tuto poplašnou zprávu nevysílali,“ doplnil ministr.


Celý text naleznete v Lidových novinách

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.