Další slučování v kraji postihne gymnázia, chodovské osmileté končí

středa 25. září 2019 ·

Další dvě střední školy v Karlovarském regionu čeká slučování. Tentokrát potkalo chodovské a sokolovské gymnázium. Zájemci o studium v Chodově tak najdou od příštího školního roku namísto osmiletého už jen čtyřleté gymnázium. Podle zástupců kraje a města jde o cestu, jak střední školu v Chodově i nadále udržet. Jinak její budoucnost vidí jako nejistou. Informuje iDNES.



Jaroslav Bradáč (kr-karlovarsky.cz)
Podle krajského radního pro školství Jaroslava Bradáče rozhodnutí uvítali také ředitelé tamních základních škol. „To, že jim mizeli nejschopnější žáci do osmiletého gymnázia, jim opravdu působilo velké problémy,“ řekl radní. Netají se přitom tím, že tříd osmiletých gymnázií je v regionu poměrně hodně. To ale podle něj nebyl důvod ke sloučení chodovského a sokolovského gymnázia.

 „Pracovat s tím musíme, ale teď jsme se spíš otočili ke školám základním, protože jsme se i s odbornou veřejností shodli na tom, že z kvality základních škol se generuje kvalita škol středních a není to tam v pořádku. Souvisí to i s kvalifikovaností a aprobovaností učitelů,“ řekl Jaroslav Bradáč.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.