Škola se blíží, samoživitelé nemají na kroužky

neděle 18. srpna 2019 ·

S blížícím se začátkem nového školního roku začínají rodičům starosti. Jen pořízení školních pomůcek vyjde na několik tisíc korun. Zaplacení zájmových kroužků už se pro některé rodiče samoživitele stává luxusem. Podle průzkumu organizace Vaše výživné.cz si peníze na tyto výdaje zvládá našetřit jen 25 procent z nich. Tématu se věnují Novinky.


Skoro čtvrtina rodičů shání věci pro děti z druhé ruky, další si peníze půjčují, případně sahají do kontokorentu. Přestože se snaží dětem dopřát vše, celých 13 procent rodičů dětem neplatí ani kroužky, ani školní obědy a jídlo si tak školáci musí nosit z domova.

Samoživitelé mohou požádat o mimořádnou okamžitou pomoc ze strany státu, která slouží k tomu, aby člověk překonal nenadálou finanční krizi. Jde o jednu ze tří dávek pomoci v hmotné nouzi. Mnoho rodičů tuto pomoc využije i pro nákup školních potřeb, podle programu Vaše výživné však téměř 36 procent rodičů neví, že tato dávka vůbec existuje.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
18. srpna 2019 v 12:59  

v kapitalismu, ikdyž je s lidskou tváří, všichni nemají stejně na všechno

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.