Prázdniny na sociálních sítích ministerstva

čtvrtek 1. srpna 2019 ·

Školní lavice v letních měsících sice zejí prázdnotou, ale i tak je pořád o čem mluvit. A protože se i naše sociální sítě přepnuly do prázdninového módu, snažíme se vám během léta přinášet ty nejzajímavější události a videa z předešlého školního roku. Co všechno tedy na sociálních sítích ministerstva najdete?


Medailonky finalistů Global Teacher Prize

Každý týden se společně podíváme na medailonek jednoho z finalistů Global Teacher Prize – ocenění pro inspirující pedagogy a průvodce vzděláváním. Tato soutěž proběhla na území České republiky teprve druhým rokem, ale i přesto si získala velký ohlas jak u odborníků, tak široké veřejnosti. Na Facebooku najdete pravidelně videa, kde se učitelé představí a také ukázky z jejich výuky – tedy příklady z dobré praxe, které mohou sloužit jako skvělá inspirace třeba pro nadcházející školní rok.

Zatočme s šikanou

Šikana je problémem, o kterém se musí otevřeně mluvit. A to nejen na úrovni legislativy, ale také mezi dětmi a mládeží. Proto jsme v loňském roce vyhlásili soutěž pro druhý stupeň základních škol a středoškoláky. Úkolem bylo vytvořit video o tom, jak taková šikana vypadá, ale hlavně, jak se s ní mohou vypořádat. Za kým jít, na koho se obrátit, a jak na určité situace reagovat. Každý týden s vámi sdílíme jedno z výherních videí společně s užitečnými odkazy na MŠMT.

Mediální gramotnost

Ze všech stran jsme zavalení informacemi, ale jak se jimi prokousat, a kde najít pravdu? I na tuto otázku se pokusil odpovědět pedagog Michal Kaderka z Gymnázia Na Zatlance. Na svém webu publikoval otevřenou učebnici, která slouží jako inspirace pro ostatní. Nejen pedagogové v ní mohou najít to, jak se vůbec k výuce mediální výchovy postavit. Na jeho webu mimo jiné najdete odkazy na užitečné stránky i legislativu. Vše vám ale budeme i my pravidelně sdílet na Facebooku ministerstva.

Ministerstvo

V neposlední řadě se každý čtvrtek můžete těšit na rozhovor s jedním ze zaměstnanců ministerstva. Ten vás seznámí se svou agendou, cíli a motivací k práci a ministerstvu. Skrze rozhovor tak máte možnost nahlédnout za dveře úředníků a vidět je i v trochu jiném světle, než jen v tom byrokratickém.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.