Centra popularizující vědu prodělávají miliony ročně i přes vysokou návštěvnost, stát je dotovat odmítá

pátek 2. srpna 2019 ·

Pokud se ve státním rozpočtu nenajdou prostředky, tak science centra do budoucna skončí, říká v reportáži Hospodářských novin Pavel Coufal, předseda správní rady České asociace vědeckých center a ředitel iQlandie Liberec.

Téměř tři miliardy korun přitekly z evropských fondů do Česka na budování zábavních vědeckých parků. Takzvaná science centra se snaží popularizovat vědu zejména dětem. Tři z celkem osmi center v Česku se dokonce vešla do padesátky turisty nejnavštěvovanějších lokalit v tuzemsku. Ročně do science center u nás zamíří necelé dva miliony lidí, přesto si na sebe žádné z nich nevydělá. Jsou závislá na penězích od měst, krajů či sponzorů. Stát na ně nic nepřispívá a ani nehodlá.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
2. srpna 2019 v 12:04  

stát raději zasponzoruje velkou cenu brna motorek....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.